RECENSIE: Firewölfe - Conquer All Fear

Firewolfe
2022-02-04 Powermetal uit de Verenigde Staten heeft als voordeel dat het wat minder aalglad en ‘heppie-de- peppie’ klinkt dan hun evenknieën uit Italië en Duitsland. Vaak zijn bands als Iced Earth en Nevermore de referenties voor dit soort powermetal en dat is toch wat beter te behappen. Dat wil niet zeggen dat het allemaal halleluja is op dit derde album van het Amerikaanse FireWölfe.

De band heeft er zeven jaar over gedaan om met Conquer All Fear op de proppen te komen. Niet zo verwonderlijk omdat er wat bezettingswisselingen hebben plaatsgevonden en er nog slechts twee originele leden in FireWölfe zitten. Zo hebben we dus ook te maken met een nieuwe zanger, die volgens de geleerden ongeveer dezelfde stem schijnt te hebben als zijn voorganger. Ondergetekende is niet bekend met de vorige twee albums zodat hij niet kan vergelijken, maar zo te horen is Freddy Krumins een wat eentonige zanger die een stemgeluid heeft dat wat doet denken aan Biff Byford van Saxon. Het is ook de reden dat openingstrack ‘Vicious As The Viper’ heel sterk aan Saxon doet denken. Geen slecht begin, maar ook niet direct hemelbestormend.

Hoewel we geen teksten bij de hand hebben, zeggen afgezaagde spierballentitels als ‘Pedal To The Metal’ (met motorgeluid, en zeer aanstellerig gezongen), ‘Conquer All Fear’ en ‘Vicious As A Viper’ al genoeg en met songtitels als ‘Wages Of Sin’ en ‘Method To The Madness’ weten kenners natuurlijk al dat FireWölfe graag wil vertellen welke bands ze hoog hebben staan. Helaas, het niveau van dit soort bands hebben ze niet en gaan ze ook nooit halen.

Wel staan er een paar leuke tracks op het album. Zo is het derde deel van het drieluik ‘The Evil Eye Trilogy’ met als titel ‘Keep The Hounds At Bay’ zeker een heel aardige vlotte metaltrack, die niet geheel dichtgesmeerd is en ook weer wat aan Saxon doet denken. Daarnaast is ook het doomy ‘Conquer All Fear’ (Hallo Candlemass!) zeer de moeite waard, maar is de powerballad ‘Candle In The Dark’ wel heel erg volgens het boekje. Het is allemaal niet genoeg om het album boven de middelmaat uit te laten stijgen. Conquer All Fear zal geen potten breken, zoveel is duidelijk.
Recensent:Jan Didden Artiest:Firewölfe Label:Limb Music
Cover Daniele Mazza - Immortals

Daniele Mazza - Immortals Daniele Mazza kennen we vooral als toetsenist van de Italiaanse symfonische...

Cover Wonders - The Fragments Of Wonder

Wonders - The Fragments Of Wonder Wanneer je het zoveelste powermetalorkestje voor je kiezen krijgt, vraag je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT