RECENSIE: Jon Roniger & The Good For Nothin' Band - Let`s Get Lost / Live At 6010

Roniger
2022-02-09 Jon Roniger And The Good For Nothin’ Band hebben niet bepaald stil gezeten in coronatijd. De pandemie was aanleiding voor een vruchtbare periode van songschrijven en optreden via ontelbare live-streamsessies. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in maar liefst twee nieuwe albums, één studioalbum en één live album.

Het studioalbum Let’s Get Lost telt elf nieuwe nummers, net als het live album Live At 6010 en dat zonder doublures. Bandleider Jon Roniger is afkomstig uit New Orleans en dat is terug te horen in de muziek. New Orleans is de muzikale melting pot van Amerika met een veelheid aan stijlen (jazz, dixieland, blues, funk, soul, zydeco).

Jon Roniger and The Good For Nothin’ Band beperken zich vooral tot blues en rock met een vleugje dixieland. Door de toevoeging van trombone, trompet en orgel én Ronigers relaxte manier van zingen is de sound te herleiden tot New Orleans.

Op ‘I Like New Orleans More’ brengt Jon Roniger een ode aan zijn thuishaven, al blijkt er sprake van een haat-liefde verhouding met de stad waar veel sociale misstanden zijn, maar waar de inwoners muziek maken en feestvieren tot (overlevings)kunst hebben verheven.

‘Heroine’ is het buitenbeentje op de studioplaat. Het is een redelijk infantiel reggaedeuntje. Maar wat meer stoort aan het studioalbum is het gebrek aan swing. De band wil maar niet loskomen op het album. En dat valt tegen, zeker voor een band uit New Orleans.

In een live setting komen Jon Roniger And The Good For Nothin’ Band gelukkig beter uit de verf. Het live album Live At 6010 is dan ook te prefereren boven het studioalbum Let’s Get Lost. Ook hierop weer een muzikaal buitenbeentje, het ska-nummer ‘Miles Away’. Daarbij komen de blazers in de band goed van pas!

Het studioalbum is ondermaats, het live album scoort een kleine voldoende. Als je echt wil genieten van de New Orleans swing, dan is je kostbare tijd beter besteed aan een oudje van Dr. John (In The Right Place) of meer recent My People van de marching band Cha Wa.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Jon Roniger & The Good For... Label:It\'s All Happening
Justr

Just - Deep CyclesJustin Kniest is het levende bewijs dat leeftijd in muziek er niet toe doet....

Cover Ilsha - Dive

Ilsha - Dive Waar iemand normaal van beukende drums, luide gitaren en snerpende zang kan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT