RECENSIE: Lunar Vacation - Inside Every Fig Is A Dead Wasp

Lunar Vacation
2022-11-09 Lunar Vacation is een indiepopbandje uit Atlanta, Georgia. De kern van de groep wordt gevormd door vriendinnen Grace Repasky en Maggie Geeslin. Zodra de dames oud genoeg waren om een auto te besturen, besloten ze Atlanta en omstreken live kennis te laten maken met hun muziek. De band werd later gecompleteerd met klasgenoten Matteo Delargio en Connor Dowd.

Inside Every Fig Is A Dead Wasp is het debuutalbum van Lunar Vacation. De band bracht al eens wat EP’s uit en een bonafide, dromerige cover van Wham’s ‘Last Christmas’. De band stond eerder dit jaar op het London Calling festival in Paradiso (o.a. met Wet Leg en Silverbacks).
Grace Repasky is de songwriter van de band. Alle nummers zijn van haar hand, hier en daar met wat hulp van één van de andere bandleden. Producer Daniel Gleason werd gestrikt door Geeslin toen deze als klant platenzaak Criminal Records bezocht en winkelbediende Geeslin met hem aan de praat raakte.

Het resultaat is een plaat met elf indiepopnummers in een zomerse en wat landerige sfeer. Jengelende en galmende gitaartjes met hier en daar wat synths en percussie, afgemaakt door de glasheldere stem van Grace Repasky. Dit levert makkelijk in het gehoor liggende indiepop op, met het gevaar dat de plaat voorbij kabbelt voordat je er erg in hebt.

Een citaat uit ‘The Waiting Game’ is wat dat betreft exemplarisch voor de sfeer op het album: ”Three weeks inside, there’s been days flowing by, but my mind has stayed stuck, no brain getting fed, it’s asleep instead”.

De opgewekte powerpop van ‘Cutting Corners’, halverwege de plaat, is een welkome opleving. Maar ook het breekbare en wankele ‘Anemone’ tegen het einde van het album is het vermelden waard.

”No brain getting fed, it’s asleep instead”, veel meer woorden hoeven we aan het debuut van Lunar Vacation niet vuil te maken.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Lunar Vacation Label:Keeled Scales
Reptaliens

Reptaliens - MultiverseVeel muzikanten hebben de langdurige gedwongen isolatie aangegrepen om in...

Cover The Me In You - How Does It Feel To Be Wrong All The Time

The Me In You - How Does It Feel To Be Wrong All The Time De kans dat je al eens wat van The Me In You hebt gehoord, is groot als je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT