RECENSIE: Chuck Prophet - Soap and Water

Chuck Prophet - Soap and Water
2007-10-22 Chuck Prophet, niet te verwarren met acteur Chuck Norris of een willekeurige rapper van afro-amerikaanse afkomst, predikt een poprock met countrysaus in een 21e eeuws jasje.
Een collega typeerde de muziek als “nog een verzameling Bob Dylan left-outs”. Chuck heeft echter veel meer dan dat, want hij heeft een hoop te vertellen over zijn leven, of het fictieve leven van anderen. Chuck timmert dan ook al enige tijd aan de weg. Vanaf begin jaren ’80 maakte hij deel uit van countryrockband Green on Red, na 1990 schreef hij ook solo-cd’s. Nu, 17 jaar later, is het een man met een verhaal. Op weg een legende te worden.

Graag zou ik de nummers chronologisch, voorzien van typering, met u doornemen:

‘Freckle’ – Gavin DeGraw meets Normaal op hun combitour in 1976. Een combinatie van de geliktheid van de eerste en het tempo van de tweede.
‘Would you love me’ – kermis 1979. Het meisje van onze dromen loopt weg met de spookhuisbeheerder. Tijd voor een overgedramatiseerd, bier in hand nummer, a la Bon Jovi.
“All Over You” – 1981 - A-Ha (juist) op tour met David Bowie: Typisch keyboardspel gecombineerd met ritmesamples, gitaar (en zelfs viool). Beide bands verliezen zich na 3 minuten in Dire Straits, waarna we het nummer door moeten drukken.
“Soap and Water” – 1984 – Sonny en Cher touren weer! En hoe? Alsof ze nooit weggeweest zijn.

...Ach, het wordt flauw...

Chuck Prophet heeft een vrij eigen stijl van popcountrynummers, maar is niet direct de hoogvlieger die deze stijl voor het grote publiek toegankelijk zal maken. De nummers klinken wel aardig, maar raken mij niet. De teksten zijn wel “diep”, maar missen toch de rauwheid van de oude countryhelden.

Voordeel van country is dat het net zo als kaas, kan rijpen door de tijd. Over een jaar of tien heeft Chuck wel die ruige stem, noodzakelijk voor dit soort muziek. Oprecht hoop ik dat hij dan nogmaals een cd aflevert. Dan kijken we verder.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Chuck Prophet Label:Cooking Vinyl Records
Hello Goodbye - Zombies! Vampires!

HelloGoodbye - Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs!Een jaar geleden werd het debuutalbum van Hellogoodbye al in Amerika...

Stars - In Our Bedroom

Stars - In Our Bedroom After the War Het Canadese Arts & Crafts heeft een aantal leuke artiesten in huis....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT