RECENSIE: Hunter Complex - Airports And Ports

Hunter Complex
2023-03-13 Lars Meijer gaat schuil achter de naam Hunter Complex. De achtergrond van Meijer bestaat uit een voorliefde voor elementaire synthesizermuziek. Airports And Ports is de derde uitgave onder de naam Hunter Complex sinds 2010. Kenmerkend aan deze plaat zijn naast de basis synths, de new age, jazzinvloed en krautrockaccenten.

Het hoogtepunt van de plaat is zeker opener en titelnummer ‘Airports And Ports’, dat begint met invloeden van Vangelis en eindigt met de jazz (trompet) invloeden van Studnitzky. De trompetgeluiden zijn afkomstig van Aquiles Navarro. Tevens horen we invloeden uit de soundtrack van Bladerunner in dit nummer. ‘The Garden’ is meer upbeat en verwarmt ons met een warm water druppel bad.
Ook dit prima nummer heeft invloeden van Vangelis, maar ook van Tangerine Dream. Hier horen we Katy Epple op fluit in terug. Nog meer water komen we tegen in ‘The Great Rain’. Een nummer voor een mooie natuurdocumentaire waarin we de nietigheid van onszelf ten opzichte van de natuurkrachten voelen. Voor je het weet ben je al weer beland op de helft van de plaat en mogen we verder gaan met het vervolg op de B-kant.

De B-kant begint uitstekend met ‘New Arrival On The Island’. Daarna gaat het tempo omhoog met ‘Dirty Sound’, die meer classic synth is, met een eenvoudige drumbeat.
Afsluiter ‘City Pulse’, een soundscape met synths, doet wederom denken aan Vangelis, waarbij de repeterende compositie prettig voortkabbelt. Het voortkabbelen komt eigenlijk iets te vaak voor, of je moet daar net aan toe zijn, dan is het een rust momentje in je drukke leven. Het klinkt echter allemaal prettig in het gehoor en de plaat heeft een prima flow.

Al met al een prima plaat die een internationaal karakter heeft door de verschillende stijlen aan de synthesizer vibes, met helaas iets te weinig uitschieters die zouden kunnen beklijven.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Hunter Complex Label:Burning Witches Records
Weiss

Adrian Weiss - Dangerous Disciplines Adrian Weiss is een band uit Düsseldorf, Duitsland en staat bekend om zijn...

Erja

Erja Lyytinen - Waiting For The Daylight In 2017 was Erja Lyytinen de beste Europese blues gitarist (European blues...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT