RECENSIE: Adrian Weiss - Dangerous Disciplines

Weiss
2023-03-12 Adrian Weiss is een band uit Düsseldorf, Duitsland en staat bekend om zijn instrumentale gitaarplaten. De band bestaat uit Sabir Salkic op drums, Marcel Willnat op basgitaar en hoofdpersoon Adrian Weiss op gitaren.

Op zijn vierde instrumentale plaat Dangerous Discipline<./i> heeft Adrian een keur aan gast-gitaristen (tien stuks) uitgenodigd die dan veertig tot vijftig seconden mee mogen spelen. Dit resulteert in een afwisselde hardrock / metal gitaarplaat die tien nummers lang blijft boeien. Op zijn tijd is het een heerlijk tijdverdrijf om alleen naar de muziek te luisteren zonder de zang. Vaak worden mooie melodieën door te veel teksten overschaduwd.

Adrian laat op de hoes zien dat hij een krachtpatser is die in de gym met halters aan het werk is. Het eerste nummer, ‘Dangerous Discipline’, is top en laat dit goed horen. De basgitaar en drums komen hierbij evenwichtig binnen! De plaat kenmerkt zich door een perfecte geluidsbalans. De drums klinken vet en vol. De gitaren krachtig, hard en snel en af en toe subtiel, zoals in ‘Withdrawn Into The Dimness’. De basgitaar is de smeerolie.

‘Withdrawn Into The Dimness’ is het ultieme hoogtepunt van de plaat. Het nummer start beheerst en heeft de nodige tempowisselingen, waarbij je geen minuut denkt dat je vocalen mist. Op ‘Night Flight To The Sun’ spelen er twee gast-gitaristen mee, te weten Alexandra Zerner en Benjamin Schippritt.

Zes jaar heeft het geduurd voordat er een opvolger kwam voor Criminal Record (2016). Luisteraars die Andy Timmons kennen kunnen deze plaat blind aanschaffen, daar zijn invloed hoorbaar is. Mogelijk is er eind dit jaar een vuurwerkverbod. Geen enkel probleem dan zet je gewoon deze plaat op want het vuurwerk spat uit je boxen. Geen Chinese rommel maar Duitse kwaliteit knalt uit je boxen!
Recensent:René Obdeijn Artiest:Adrian Weiss Label:Eigen Beheer
Westen Band

Dieter van der Westen - Honesty Of The HopefulDe Dieter Van Der Westen Band bevat muzikanten die al in, en bij...

Hunter

Hunter Complex - Airports And Ports Lars Meijer gaat schuil achter de naam Hunter Complex . De achtergrond van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT