RECENSIE: Dieter van der Westen - Honesty Of The Hopeful

Westen Band
2023-03-21 De Dieter Van Der Westen Band bevat muzikanten die al in, en bij verschillende bekende bands en artiesten hebben meegespeeld. Namen zoals
Gare Du Nord, Kasba, Iris Hond en Frank Boeijen mogen er zijn. De band komt met tweede album Honesty Of The Hopeful en kan het beste gekarakteriseerd worden als folk, americana in een soulvolle flow. Een rijk palet aan stijlen uit verschillende werelddelen.

Het eerste hoogtepunt is het autobiografische ‘Bittersweet’. “In the house we were living life was bittersweet.” Een nummer over liefdevolle ouders die zo hun eigen problemen hebben en zo ongemerkt hun ongewenste invloeden hebben op het gezinsleven. Het opvolgende ‘Homeward Bound’ is een lekker swingend uptempo nummer waarin de banjo, violen en elektrische gitaren op de voorgrond staan.

De trage slepende ballad ‘From Dusk Till Dawn’ is het tweede hoogtepunt. Een nummer over vluchtelingen. Een somber nummer met heerlijke violen en de fijne, rustige, opbeurende stem van Dieter die het nummer afmaakt. ‘Hold The Line’ heeft Calexico achtige referenties qua gevoel en sfeer. Lekker loom en rustig voortkabbelend op een ontspannen wijze. Ook hier is het vioolspel van Mirte De Graaff een verademing.

Je hoort aan alles dat het album met veel zorg tot stand is gekomen en er een mooi geheel van is gesmeed. “I’m not Richard Branson, but I’m doing well” wordt in ‘Don’t Wait For My Money’ gezongen door Dieter. Het muzikantenbestaan bestaat vaak uit passie en daar ligt veelal voor de grote meerderheid niet het grote geld.

Ook in ‘When Love Meets Hope’ weten de violen er met de aandacht van door te gaan.
‘Still Crazy’, met wederom heerlijk vioolspel en een mooie tekst over oude liefdes, is het laatste hoogtepunt op deze plaat. Na het beluisteren van Honesty Of The Hopeful blijft bij dat ondergetekende hoopt dat er in de hemel ook violen mogen zijn, want het onderscheidend vermogen van deze band zit hem onder andere hierin. Honesty Of The Hopeful is een moderne smeltkroes van muziekstijlen die je raakt.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Dieter van der Westen Label:Harvest
Commoners

The Commoners - Find A Better WayVoor ondergetekende was The Commoners nog geen bekende, maar kijkend naar...

Weiss

Adrian Weiss - Dangerous Disciplines Adrian Weiss is een band uit Düsseldorf, Duitsland en staat bekend om zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT