RECENSIE: Ruben Hoeke Band - Reloaded

Reloaded
2023-03-05 De Ruben Hoeke Band draait al heel wat jaren (Ruben Hoeke al dertig plus jaren) mee in het bluesrockwereldje. Reloaded heet de nieuwe zevende plaat.
Het is een plaat geworden waarbij de rustige nummers er bovenuit steken en het hardere werk er niet uitspringt en achterblijft.

Opener ‘Tunnelling Dream’ is een rustige, goede aftrap, waarbij de vocalen goed binnenkomen. ‘Beast And A Dog’ brengt het eerste gitaarvuurwerk. Een zwaarder, harder nummer waar we de kracht in de vocalen niet terug horen, die het geheel afmaakt om er een topnummer van te maken. ‘Bush Boys’ heeft prima gitaarwerk en is lekker snel.

De plaat heeft een lekkere, volle productie, maar er was meer uit te halen geweest. De muziek nog wat harder zetten, om het nog wat meer te laten knallen zou dit op kunnen lossen, maar helaas blijkt dat niet te werken. De uppercut zat er in, maar zit er net naast.

‘Hoped For’ is het mooiste nummer van de plaat, waarbij we U2-achtig gitaarwerk horen in lijn van ‘Where The Streets Have No Name’. In ‘Just Because’ wordt hierop voortgeborduurd. ‘Cold Dead Hands’ doet denken aan ‘The Fly’ van U2. Voor wat betreft het gitaarwerk een hoge lat. Een topnummer, alleen de vocalen tillen het niet naar een nog hoger niveau. De stem van Lukas Pruim komt namelijk bij de rustige nummers het best tot zijn recht.

‘Before The Choir’ is een heerlijk gruizig Jimi Hendrix-achtig nummer. Prachtig gitaarwerk dat instrumentaal al dik in orde is. Dit nummer typeert de plaat. Zoals gezegd is de zang bij dit soort heavy muziek te mager wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt. Gaat het gas terug in het nummer, dan is de zang precies goed en passend. ‘We Talk’ neigt heerlijk naar Pearl Jam en ‘Follow The Stars’ is weer een heerlijk aangenaam rustpuntje op deze plaat.

De songs en de instrumentale uitvoeringen op Reloaded beloven veel, maar om er echt een topplaat van te maken, zou de zang meer naar voren in de mix mogen zitten.. Nu is Reloaded een uurtje prima vermaak, maar blijf je zitten met het idee dat er zoveel meer inzit.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Ruben Hoeke Band Label:Munich Records
Lissie

Lissie - Carving Canyons Carving Canyons is de vierde plaat al van Elisabeth Maurus, beter bekend...

Suki

Suki Waterhouse - Milk Teeth Suki Waterhouse is geboren in London. Suki is model, fotografe en actrice,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT