RECENSIE: Suki Waterhouse - Milk Teeth

Suki
2023-03-04 Suki Waterhouse is geboren in London. Suki is model, fotografe en actrice, die nu als zangeres haar eerste stappen zet. Vorig jaar kwam het prima debuut I Can’t Let Go uit. Nu volgt er een EP met 6 nummers in 18 minuten, genaamd Milk Teeth.

De stijl is niet veel veranderd ten opzichte van de vorige plaat. Suki maakt dus echt werk van haar muzikale carrière, nu er zo snel al een opvolger is. De plaat gaat over relaties getuige bijvoorbeeld ‘Good Looking’ en ‘Valentine’. ‘Good Looking’ is tevens het hoogtepunt van de plaat. Dit nummer en het eerste nummer ‘Neon Signs’ doen denken aan de fantastische muziek van de live optredens van de Twin Peaks-serie in The Roadhouse. Die muziek klinkt veelal donker en dreamy. Er zit spanning in de nummers en dat blijft veelal langer bij dan een nummer zonder spanningsopbouw.

Het nummer ‘Johanna’ heeft door de drumsound en de vocalen Cocteau Twins-achtige accenten, maar dan met een prettigere flow en de gitaarsolo hierop is wat lichter. Afsluiter ‘Brutally’ is een akoestisch, rustig nummer over liefdesverdriet. Suki zingt hier “It’s just the way it’s meant to be; now your love’s no good for me.”

De plaat heet dan wel Milk Teeth, maar toch is er een ontwikkeling hoorbaar op deze tweede worp. Op Milk Teeth staan veel goede nummers die blijven beklijven. De ervaring van deze EP is: ”wat is het snel voorbij. Ik had graag nog meer gehoord”.

Liefhebbers van Mazzy Star en Cigarettes After Sex zullen dit een lekkere plaat vinden. Rustige nummers, lekkere lome gitaren en prima dreamy vocalen. In de bijsluiter moeten we dan wel vermelden dat deze plaat verslavend werkt. Na de eerste luisterbeurt wil je er nog meer van. Kortom, de EP is alleen aan te raden voor mensen met een repeatknop.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Suki Waterhouse Label:Subpop
Reloaded

Ruben Hoeke Band - ReloadedDe Ruben Hoeke Band draait al heel wat jaren (Ruben Hoeke al dertig plus...

Ashe

Ashe - Rae De 28-jarige Ashlyn Willson, met als artiestennaam Ashe , geboren in San...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT