RECENSIE: Modern Stars - Space Trips For The Masses

Modern Stars
2023-03-09 Modern Stars is een Italiaans duo (Rome) dat sinds 2018 bestaat uit Andrea Merolle en Andrea Sperduti (drums). Ditmaal wordt het duo aangevuld met zangeres Barbara Margani. Gelet op haar niet onbeduidende rol op het nieuwe album, kunnen we tegenwoordig dan ook beter spreken van een trio.

Andrea Merolle voorziet de muziek van een donker en galmend stemgeluid en speelt gitaar, sitar, mandoline en synths. Maatje Andrea Sperduti is verantwoordelijk voor de drums en de percussie. Barbara Margani zorgt met haar sopraanstem voor de nodige frisse lucht in de fuzzy, hazy, dazy neo-psychedelica van Modern Stars.

Space Trips For The Masses heet het nieuw album. De titel klinkt bijna als een gelikte reclameslogan voor de groteske (ruimte)reisbureaus van Elon Musk (SpaceX) en Richard Branson (Virgin Galatic). Op de albumcover zweeft ook nog een astronaut door de ruimte en de plaat opent met ruimtereis ‘Starlight’: ”fly with me to the moonlight …….”.

Op het sinistere ‘Monkey Blues’, de single van het album, klinkt Andrea Merolle als Sister Of Mercy voorman Andrew Eldritch. De grafstem van Merolle levert een fraai contrast op met de zangstem van Barbara Margani. ‘No Fuss’ gaat in dezelfde trend verder.

Op ‘My Messiah Left Me Behind’ klinkt Modern Stars als deathrockers Christian Death. Vooral dankzij de sopraanstem van Barbara Margani, En de flanger die flink wordt ingetrapt voor het gitaarwerk, roept vooral Joy Division in herinnering.

Op ‘Everyday’ en ‘Drowning’ haalt Merolle zijn sitar uit de mottenballen. Het sitargeluid vermengt zich wonderwel met de andere klanken van Modern Stars.

Het album sluit af met de klassieke klanken van ‘Ninna Nanna’, een evergreen in Italië. Het slaapliedje werd ooit eens (1981) vertolkt in de tv-studio van Toppop. Loredana Bertè, die later nog even door het leven mocht gaan als mevrouw (Björn) Borg, maakte van het slaapliedje een curieuze Italo-disco/reggae versie. Dus als je na het beluisteren van het slaapliedje van Modern Stars nog niet bent ingedut………check die versie dan ook nog even!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Modern Stars Label:Little Cloud Records
Cover The Offering - Seeing The Elephant

The Offering - Seeing The ElephantWie herinnert zich het eerste album HOME van The Offering nog? Wij wel!...

Cover Kill Your Boyfriend - Voodoo

Kill Your Boyfriend - Voodoo Er zullen weinig recensies bestaan van Kill Your Boyfriend waarin niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT