RECENSIE: Even Flow - Mediterraneo

Even Flow
2023-03-30 Het Italiaanse Even Flow is eind jaren negentig opgericht door de broers Pietro Paolo en Giorgio Lunesu. Pas in 2008 zag de eerste EP het levenslicht en in 2011 volgde de eerste echte langspeler. Hierna volgen nog twee EP’s en een langspeler zodat we nu aan de vierde EP van deze symfonische metalband toe zijn.

De vier heren laten ons muziek horen die niet gebouwd is rond een duizelingwekkend aantal noten per minuut. Het gaat bij Even Flow vooral om de song en het is zanger Marco Pastorino (daar is hij weer) die ditmaal de sterren van de hemel zingt. Wist hij op het laatste album van virtual Symmetry de muziek grondig te verpesten door de boel te overschreeuwen, daar is zijn stem hier wel aan banden gelegd. Sterker nog, hij lijkt hier soms zelfs wat op Damian Wilson, zodat direct Threshold door het hoofd schiet, al is het wel wat minder puntig. Waarom hier wel beste Marco, ga je je dan direct afvragen.

De vijf songs op Mediterraneo beklijven snel en dat begint al met opener ‘Ocean Lies’ waar de eerste minuten al direct heel sterk aan Threshold doen denken en dat is te danken aan zowel de muzikale invulling als de zang van Pastorino die hier, al dan niet bewust, helemaal klinkt als een tweede Damian Wilson in zowel het uptempo stuk als het rustpuntje op twee minuten. Je kunt slechtere referenties hebben. Het hierna volgende ‘Ray Of Light’ is een lekker toegankelijk nummer, sterk in zijn eenvoud.

De twee korte tracks hierna (de pianosong ‘Leaves’ en het snellere ‘Revelation Day’) zijn de opmaat voor het lange afsluitende titelnummer, dat na een spannend intro een prachtig licht Oosters progmetal epos blijkt te zijn. Het zorgt er allemaal voor dat Mediterraneo een sterke EP is van een prima progmetalband met een Pastorino die dit keer wel in vorm is.
Recensent:Jan Didden Artiest:Even Flow Label:Eigen Beheer
Cover Solitude Within - When Kingdom Falls

Solitude Within - When Kingdom FallsMeer dan vijf jaar geleden zag het uitstekende debuutalbum van Solitude...

Cover Through The Void - Life Is Cancelled

Through The Void - Life Is Cancelled Het barst van de metalbands in België en ook Through The Void komt er...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT