RECENSIE: Ghost Woman - Anne. If

Ghost Woman
2023-09-02 Ghost Woman, alias Evan John Uschenko, presenteerde zich vorig jaar verdienstelijk aan de wereld met zijn titelloze debuutalbum. Inmiddels ligt album nummer twee alweer in de schappen: Anne, If. Drijvende kracht Evan John Uschenko (Canada) heeft tijd en ruimte benut om in alle rust te sleutelen aan zijn opvolger. En met succes. Gaf de debuutplaat al wat prijs over de potentie van Ghost Woman, Uschenko lost die verwachting op Anne, If volledig in.

Het album opent met het tokkelende intro ‘Welcome’ om vervolgens abrupt over te gaan in ‘Broke’ dat ook al als single werd uitgebracht. Een machtige gitaarriff trekt de luisteraar mee in een dromerige Americana track die eindigt met een psychedelische gitaarsolo. Op ‘3 Weeks Straight’ geven de jingle jangle gitaar en de heldere zangstem van Uschenko een heerlijke sixties vibe aan de song: ”I can feel you under my skin….”. Op titelsong ‘Anne, If’ trekt Ghost Woman, met dankt aan de tamboerijn en leadzang van Nick Hay deze sfeer nog even door.

‘Street Meet’ vormt een stilistische breuk, maar tevens een welkome afwisseling met de voorafgaande songs. Een instrumentale track waarin Uschenko met louter staccato drum- en gitaarwerk zijn voorliefde voor Can en Neu! tentoonspreid.
‘Lo Extraño’ is een lekkere country-ballad en de samenzang op ‘Arline’ is schatplichtig aan het klassieke werk van The Byrds en Crosby, Stills, Nash & Young. ‘Tripped’ lijkt een eerbetoon aan Mark Lanegan, inclusief een door rookwaar en goedkope whisky aangetast stemgeluid. De plaat sluit af met het serene ‘So Long’.

Op het podium wordt eenmansproject Ghost Woman uitgebreid tot een trio en bijgestaan door drumster Ille van Dessel (Poolface) en eerdergenoemde Nick Hay (snaren). Dat zorgt live voor de nodige slagkracht. Maar met Anne, If toont Uschenko aan dat hij in zijn huis-, tuin- en keukenstudio prima in staat is om zijn eigen boontjes te doppen!
Recensent:Bart Slaats Artiest:Ghost Woman Label:Full Time Hobby
Cover Full Dub - Forward

Full Dub - Forward Full Dub is inmiddels een trio maar feitelijk het muzikale geesteskind van...

Cover Big Brave - Nature Morte

Big Brave - Nature Morte Met openingstrack ‘Carvers, Farriers And Knaves’ houdt BIG/BRAVE je meteen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT