RECENSIE: Fenne Lily - Big Picture

Fenne
2023-07-23 Big Picture is de nieuwe plaat van Fenne Lily, een 26-jarige dame uit Dorset uit het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels presenteert ze met tien nieuwe nummers haar derde plaat. Een conventionele singer-songwriterplaat met fraaie verstilde nummers, met af en toe een eruptie in de vorm van een wat hard aangeslagen gitaarakkoord. Maar Big Picure kwam niet zo gemakkelijk tot stand, daar Lilly last had van een writers block.

De opener ‘Map Of Japan’ klinkt volwassen en alsof je haar al jaren hebt gehoord. Fraaie percussie en mellotron in combinatie met de lead gitaar van Joe Sherrin spelen hier de hoofdrol. Het is een aangename, lekkere start van de plaat. Haar stem en de sound van de plaat hebben veel weg van Aimee Mann. De sound van Fenne Lilly onderscheidt zich door subtiel gitaarspel van haar zelf, welke bijzonder mooi vlecht met het lead gitaarspel van Joe Sherrin. Zijn gitaarspel is subtiel maar toch nadrukkelijk aanwezig, hetgeen er voor zorgt dat je naast het luisteren naar haar warme aangename zang, je de oren ook richt op de mooie gitaarlijntjes die mooi door de nummers verweven zijn. Met name in ‘Lights Light Up’ zorgt dit gitaarspel voor het hoogtepunt van de plaat. Hoewel alles dan wel onder de naam Fenne Lily wordt genoemd, is het stiekem toch ook Joe Sherrin die de ene na de andere mooie noot uit zijn gitaar haalt. Wat Big Picture naar een hoog niveau tilt. Gelukkig speelt hij op negen van de tien nummers mee. Alleen op ‘Red Deer Day’ moet hij zijn plaats afstaan aan Christian Lee Hutson.

Tekstueel is ‘Henry’ het mooiste nummer waarin Fenne zingt over een breuk en toch nog hoopt dat er nog wat uitleg komt, of excuses. Ook in ‘Pick’ staat het liefdesleven centraal; “Did I pick a bad time to love you/ Did I pick a bad time to arrive”. Ook hier horen we weer lekker ingetogen drums en gitaarsolo’s. Ook op het eerdergenoemde ‘Red Deer Day’ worden de liefdesthema’s doorgetrokken.

Met Big Picture geeft Fenne Lily een mooi nieuw visitekaartje af, die in al haar eenvoud laat horen dat minder vaak meer is. Het is een plaat om nog vele keren op te zetten en je lekker in onder te dompelen. Een prachtige combinatie van rustig, mooi en warm gezongen nummers met uitmuntend gitaarspel, dat precies past in de lome sfeer. Het leven gaat al snel genoeg. Sta even stil bij Fenne Lily en ze betovert je met negen van de tien ingetogen nummers.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Fenne Lily Label:Dead Oceans
Debby F

DEBBY FRIDAY - Good Luck Debby Friday is geboren in Nigeria en nu woonachtig in Toronto (Canada)....

Demian

Demian Dorelli - My Window Demian Dorelli komt uit Londen en My Window werd opgenomen in Lecce, in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT