RECENSIE: Julian Taylor - Beyond The Reservoir

Julian Taylor
2023-07-26 De Canadees Julian Taylor heeft al een carrière achter de rug met de band Staggered Crossing (vanaf 2001) In 2020 bracht hij zijn tweede soloplaat The Ridge uit die lovend werd ontvangen. De muzikale voorkeuren van Julian zijn rhythm & blues en singer-songwriter. De nieuwe plaat Beyond The Reservoir is dan ook een echte singer-songwriterplaat met een melancholische inslag. Beyond The Reservoir verwijst naar de plaats waar Julian Taylor opgroeide in Toronto. Opvallend genoeg worden de plaat en het label financieel ondersteund door de Canadese regering en lokale radiostations. Van deze injecties kunnen wij in Nederland nog wat leren. Immers in de covid periode kregen onze artiesten nagenoeg niets (bijstand) en er is onlangs nog een veiling gehouden voor de radiostations, waarbij het enkel om geld voor de overheid ging.

De plaat zelf dan. ‘Murder 13’ is een van de singles waarin Julian Taylor slechts door akoestische gitaar en prachtige strijkersarrangementen wordt begeleid. Eenvoud en subtiliteit zorgen er voor dat het nummer bij je binnenkomt. Julian heeft een prettige stem en er zit veel variatie in de begeleiding. Pedal steel klanken, violen en cello horen we voorbij komen. ‘It Hurts’ is een mooi triest nummer waarbij de afwisseling tussen pedal steel, keys en violen het tot een prachtig rustig geheel maken. We horen veel ingetogen, slepende nummers met de juiste toon. Beyond The Reservoir wordt gekenmerkt door een oneindige droefheid, maar ook oneindige hoop. Het laatste nummer, ‘Opening The Sky’ sluit het album mooi en passend af. Na git zwarte wolken breekt de zon altijd weer door de wolken heen. Het hoort bij het leven.

Met Beyond The Reservoir is de singer-songwritervijver weer groter geworden. De plaat is een heel verzorgde singer-songwriterplaat met ruim voldoende accent verschuivingen zodat er geen enkele verveling optreedt. Door de fraaie strijkersarrangementen steekt deze plaat boven het gemiddelde uit.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Julian Taylor Label:It\'s All Happening
Eamonn

Eamonn McCormack - Eamonn McCormackDe Ier Eamonn McCormack brengt met deze titelloze plaat zijn achtste plaat...

Ko KO MO

KO KO MO - Need Some Mo Ko Ko Mo heeft zich met Need Some Mo’ ontwikkeld tot een classic rockband...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT