RECENSIE: Jodymoon - The Best Of Live 2013-2023

Jodymoon
2023-12-10 Jodymoon bestaat zeventien jaar en vond na zeven studioalbums een goede reden om een verzamelalbum uit te brengen. Alleen heeft het duo besloten om dat net even anders te doen. Het dubbelalbum bestaat uit 23 songs, en die zijn er niet zomaar op gekwakt, maar alle songs zijn live opgenomen in diverse theaters, ook buiten Nederland, in de periode tussen 2013 en 2023. Omdat het duo, bestaand uit Johan Smeets en Digna Janssen, het beste in een livesetting tot haar recht komt is het een prima keuze geweest om ons te trakteren op een live-album met alle ‘hits’.

Het gevaar ligt op de loer dat een album, op deze manier samengesteld, fragmentarisch over kan komen, maar dit geldt absoluut niet voor The Best Of 2013-2023 dat echt klinkt alsof het op één avond is opgenomen. Een groot compliment voor Johan Smeets die de boel aan elkaar heeft gemixt. De twee muzikanten doen bijna alles zelf maar worden op sommige tracks bijgestaan door Marie-Jose Didderen op cello en Wim Spaepen en Annelieke Marselje op viool.

De prachtige stem van Digna Janssen komt prima uit de verf en ze laat dan ook geen noot vallen, waarbij natuurlijk ook de zang van Johan Smeets een prima toevoeging is. Zo klinken spannende songs als ‘Find My Horizon’ als een klok, maar komt ook een klein liedje als ‘All Is Waiting’ uitstekend tot zijn recht. Het heeft geen zin om alle songs apart te benoemen, fans van de band en iedereen die Jodymoon live heeft gezien weet wat men kan verwachten. De bevlogenheid van het duo spat er van af.

Wanneer je nog niet bekend bent met het werk van Jodymoon is The Best Of 2013-2023 de best mogelijke kennismaking met het duo. Deze liveplaat voegt echt wat toe aan het repertoire van Jodymoon dat, zeer onterecht, nog steeds niet echt is doorgebroken in Nederland.
Recensent:Jan Didden Artiest:Jodymoon Label:Eigen Beheer
Cover Now More Than Ever - Creatrix

Now More Than Ever - Creatrix Now More Than Ever (“afgekort” als N>E) is een project van Tyson Ritter,...

Cover Jan Wouter Oostenrijk - Traveling East

Jan Wouter Oostenrijk - Traveling East Enig idee hoeveel goede gitaristen ons land telt? Voeg Jan Wouter Oostenrijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT