RECENSIE: CVC - Get Real

CVC
2023-12-18 CVC? zult u denken; nou wij ook. Get Real is een debuutplaat, dus zo vreemd is dat niet. CVC maakt klassieke soulpop in de lijn van Hall & Oates. CVC staat voor Church Village Collective. De band uit Church Village uit Wales bestaat uit zes muzikanten die kunnen doseren. Mooie harmonieën en een gladde sound die in het nummer 'Knock Knock' doet denken aan Steely Dan en meer recent Young Gun Silver Fox. De songs zitten lekker in elkaar. Dan weer een heerlijk Hammond orgel thema, dan weer heerlijke warme vocalen of een lekkere gitaarsolo.

Het klinkt heerlijk ontspannen en verzorgd. ‘Sophie’ zorgt ervoor dat het tempo weer omhoog gaat met in het nummer heerlijke koortjes “ooh la la la la ooh” maar ook een krachtig refrein met “Nigel is in love”. ‘Anogo’ heeft een Beatles-sfeertje qua sound. Strak en poppy en een lekkere jaren zestig feel. Het opgekalefaterde nieuwe nummer ‘Now And Then’ van The Beatles krijgt veel aandacht, maar ‘American Ultra’ is minstens net zo goed en doet denken aan The Beatles en 10CC. In ‘Good Morning Vietnam' denk je zelfs aan 'Heart Of Glass' van Blondie. Een heerlijk dansbaar vrolijk poppy nummer waar je lekker op los kunt gaan.

Al met al elf catchy nummers van CVC op Get Real die allemaal overtuigen en door de afwisseling geen moment vervelen. Telkens denk je wat wordt de volgende catchy vibe. CVC weet als geen ander om lekkere catchy singles te maken met een warme sound met echte instrumenten en dat hoor je. Heerlijk naturel vakmanschap.

De band is in Engeland al een sensatie, waarbij hun december toer al voor de helft is uitverkocht. CVC is een echte Top 40 band die in de jaren zestig en zeventig veel singles hoog in de hitparade zouden hebben gehad.
Recensent:René Obdeijn Artiest:CVC Label:Eigen Beheer
Cover Death And Vanilla - Flicker

Death And Vanilla - Flicker Death And Vanilla is een trio (voorheen duo) uit Malmö dat bestaat uit...

Cover Osuna - Along The Silk Road

Osuna - Along The Silk Road Hoe zou muziek geklonken hebben toen Marco Polo reisde vanuit Europa naar het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT