RECENSIE: JP Inc - Massage & Spa

JP inc
2024-04-20 Het Poolse label Rope Worm brengt muziek uit dat lastig verkrijgbaar is. Zo kwam dankzij hen Kolory Też Potrafią Śpiewać van Niala Effen op de markt. Het werd eerder alleen via cassette voor kopers van een kunstwerk aangeboden. Om deze bijna vergeten muziek van niet overbekende artiesten voor het publiek beschikbaar te stellen, brengt het label titels van hen nu op CD uit. Een van deze artiesten is de Amerikaan John-Peter Hasson, die vanaf 1995 begon met een diverse carrière als muzikant/komiek/artiest. Hij is in eigen land vooral bekend door zijn humoristische musicals die hij onder JP Incorporated en Pleaseeasaur ten tonele bracht. Hij heeft in die hoedanigheid samengewerkt met zowel Soundgarden als Devo.

Hier brengt hij als JP Inc. zijn album Massage & Spa ten gehore. Dit instrumentale werk was in 2021 enkel uitgekomen in een digitale uitvoering. De ondertitel “The soundtrack to millions of massages worldwide” zegt alles. Met nummers als ‘Scented Candles’ , ‘Wet Pebbles In A Bowl’, ‘Selection Of Fine Body Oils’ weet hij zeker binnen het thema te blijven. De composities passen hier uitstekend bij. Met stromend water op verschillende nummers, zijn het voornamelijk langgerekte drone en synthesizerstukken waarop je heerlijk mee kunt ontspannen.

De vrolijke noten op ‘Gentle Aromas’ en de Oosterse klanken, gepaard met synthetische vogelgeluiden, op ‘Warmed Towels’ zal menigeen in extase brengen. Met ‘Hair & Scalp’ weet hij enige spanning te creëren, waardoor de indruk gewekt wordt dat je niet weet welke metamorfose je zal ondergaan. Je kunt gelukkig tot rust komen op ‘Sterilized Headrest’, waar de klanken helder zijn, al enigszins experimenteel. Daar is op ‘Shoulders’ en ‘Hot Stones’ geen sprake van: rust maar even lekker uit.

De eigentijdse klanken van JP Inc. zullen luisteraars heerlijk doen relaxen. Alleen ‘Privacy’ doet even denken aan het werk van Enya, waar drone aan toegevoegd is. De overige nummers klinken origineel, waarbij je je kunt voorstellen dat je dit in een sauna zou willen horen. Niet voor niets doet Rope Worm er in de luxe uitvoering een handdoek bij. Nog een schepje water op de hete kolen doen?
Recensent:Hendrik Goos Artiest:JP Inc Label:Eigen Beheer
Jon Wreck

Robert Jon & The Wreck - Ride Into The LightDe invloeden van bands als Lynyrd Skynyrd, Eagles en Allman Brothers waren al...

Cover Prydain - The Gates Of Aramore

Prydain - The Gates Of Aramore Prydain is een project van gitarist Austin Dixon, voormalig gitarist van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT