RECENSIE: Travellin' Blue Kings - Bending The Rules

TBK
2023-12-28 Travellin’ Blue KingsWired opgenomen. Door de coronapandemie was het een tijd lang onmogelijk om als ‘internationale’ band te functioneren, waardoor Travellin’ Blue Kings een volledig Belgische band is geworden. Met JB Biesmans op zang, saxofoon en harmonica, Jimmy Hontolé op gitaar, Patrick Cuyvers op toetsen, Winne Penninckx op bas en Marc Gijbels op drums is het tweede album Bending The Rules opgenomen.

De blues op Bending The Rules wijkt enigszins af van de traditionele blues. Behalve de klassieke instrumenten is er ook veel orgel, harmonica en saxofoon te horen. Het maakt dat de veelal vlotte bluestracks dampen en stampen. Het begint al met het swingende ‘Too Many People’ dat met een lekker Hammond orgeltje en een scheurende saxofoon gelijk de aandacht grijpt. De doorleefde stem van JB biesmans maakt het lekker af. Wat een lekkere binnenkomer. Ook ‘Do It Baby’ stampt swingend en dwingend door met dezelfde elementen. De toon is gezet, maar in het melancholieke ‘Never Never Land’ wordt er flink gas teruggenomen zodat we van echte blues kunnen spreken en ook ‘What Needed Doin’ Home’ is een echte blues volgens de regels van de kunst. De saxofoon, het Hammond orgel en de Wurlitzer zijn zeker een mooie extra toevoeging aan de standaard bezetting van drums, bas en gitaar en geven het geheel net wat extra sjeu.

Halverwege gaat met ‘Hold Your Horses’ het gas er weer even op (of paardenkrachten zo u wilt) en hobbelt de plaat zo lekker naar het einde, zonder nu echt heel erg op te vallen. Desalniettemin is Bending The Rules een prima plaat voor liefhebbers van dit no-nonsense genre.
Recensent:Jan Didden Artiest:Travellin' Blue Kings Label:Naked-Records
Dom

Dom Martin - Buried In The HailDe herinneringen aan zijn vader zijn niet allemaal even dierbaar, maar het...

Cover Bongeziwe Mabandla - AmaXesha

Bongeziwe Mabandla - AmaXesha Wauw! Bongeziwe Mabandla laat met zijn nieuwste album AmaXesha (The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT