RECENSIE: The Shenanigans - Step it Up

The Shenanigans – Step It Up
2008-02-29 Al sinds 2002 timmeren the Shenanigans hard aan de weg. De band uit Utrecht maakt poppy ska en hebben daarmee al vele podia in Nederland onveilig gemaakt. Met de nieuwe ep Step It Up proberen ze zich defintief te vestigen in de ska-scene en naam te maken als live sensatie.

De plaat gaat van start met ‘Wonderfull To See You’. De band claimt uptempo ska te maken, hier is op de openingstrack echter nog weinig van te merken. Dit is echter niet storend, want lekker rustige ska is ook prima. De zang is nog niet gelijk overtuigend en ook op de rest van de plaat zal dit één van de minpuntjes blijven. Hier komt bij dat het tekstueel gezien wel heel erg simplistisch is. Bij het nummer ‘Too Long’ hebben ze zelfs een stuk gejat van Manu Chao’s ‘Bongo Bong’. Dat je dit bij een live jam doet kan ik me voorstellen, maar laat dit op plaat achterwege.

‘The Butler’ is een lekkere instrumental ska track, precies zoals het hoort. Het blijkt wel dat de band het ska-kunstje duidelijk onder de knie heeft. Qua tempo begint het er wat meer op te lijken bij titeltrack ‘Step It Up’ en bij afsluiter ‘Nothing Left To Say’ is het hoogtepunt bereikt. Deze laatste track klopt helemaal. Muzikaal erg lekker en ook de zang is prima.

Het is zonde dat de ep wat zwak begint, want het is duidelijk dat the Shenanigans genoeg kwaliteit bezitten om een goede pot muziek te maken. Ga je voor de moderne ska, dan is Step It Up een prima ep. Verwacht echter geen verassingen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:The Shenanigans Label:Eigen Beheer
Xiu Xiu – Women As Lovers

Xiu Xiu - Women as LoversDe Amerikaanse band Xiu Xiu (uitgesproken als Shoe Shoe) is het geesteskind...

McCoy Tyner – Quartet

McCoy Tyner - McCoy Tyner Quartet Al jaren laat McCoy Tyner de harten van menig jazzliefhebber sneller...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT