RECENSIE: Ocote Soul Sounds & Adrian Quesada - The Alchemist Manifesto

Ocote Soul Sounds & Adrian Quesada – The Alchemist Manifesto
2008-07-18 Ocote Soul Sounds & Adrian Quesada is een project van Martín Perna (Antibalas Afrobeat Orchestra) en, je raadt het al, Adrian Quesada (Grupo Fantasma, Brownout), aangevuld met verschillende andere muzikanten. Perna en Quesada zijn veelgevraagde sessiemuzikanten en speelden onder andere mee op platen van Scarlett Johansson en TV On The Radio. Ook toerden ze met Prince.

Voor The Alchemist Manifesto lieten de heren zich inspireren door onder andere Victor Jara, Fela Kuti en Jorge Ben. Het resultaat is een jazzplaat die bol staat van de Afro- en Latin-invloeden. Zo opent het album met een lekker Afro-jazz nummer ‘The Grand Elixir’. Op dit nummer worden ze bijgestaan door verschillende koperblazers, waaronder Todd Simon (onder andere Breakestra) op trompet. Andere gastmuzikanten die op het album te horen zijn, zijn bijvoorbeeld Sgt. Harvey Pepper, John Speice, José Galleano en Alex Chavez.

Andere nummers, zoals bijvoorbeeld ‘La Reja’ en ‘El Pescador’ klinken weer wat meer Latin-achtig. Het laatstgenoemde nummer, een uitvoering van een Afro-Colombiaanse klassieker, is zelfs een beetje dubby.

De muziek op The Alchemist Manifesto is goed verzorgd en het resultaat mag er zijn. Liefhebbers van de betere jazz en/of wereldmuziek zullen dit album zeker kunnen waarderen. Voor de gemiddelde popliefhebber is het waarschijnlijk allemaal iets te jazzy. Ook wordt de muziek naar het eind van het album toe wat eenvormig.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Ocote Soul Sounds & Adrian... Label:Rough Trade Records
Sam Barsh -I forgot what you taught me

Sam Barsh - I Forgot what you Taught meDe hoes van dit eerste solo-album van toetsenist Sam Barsh zette me...

Gotye – Like Drawing Blood

Gotye - Like Drawing Blood Wouter De Backer heeft Vlaamse wortels, maar resideert al heel wat jaren in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT