RECENSIE: Agoria - Go Fast

Agoria – Go Fast
2008-11-08 Wie afgelopen zomer naar Awakenings is geweest heeft één van de grootste opkomende minimal dj’s al gezien. Het gaat hier natuurlijk over Agoria. Deze Franse platendraaier deelde in het verleden al het podium met Oxia (op Awakenings) en Laurent Garnier en bracht al twee albums uit. Het is nu tijd voor nummer drie in de reeks, dat de titel Go Fast heeft.

Met een spannend intro begint het schijfje, dat twaalf nummers telt, mysterieus en zoekend onder de naam ‘Tender Storm’. De eerste echte track, ‘Altre Voci’, kent een lekkere minimal beat met medewerking van moeder van de dj. Haar operastem sleept je mee en zorgt voor een intrigerend effect, wat uiterst positief is. Nu we rustig in zijn gekomen vindt de dj dat het tijd is om van je stoel af te komen. Van nu af aan gaan we in de hoogste versnelling de heuvel af en met ‘Memole Bua’ kun je je niet voorstellen dat de vorige nummers door dezelfde dj zijn gemaakt. De up-tempo technobeats knallen om je oren en maken in het vloeiend overlopende ‘Dust’ plaats voor minimal, gecombineerd met de dromerige stem van zanger Scalde.

Scalde neemt tijdens spacy fillers ‘Pending Between Two Worlds’ en ‘Eden’ even pauze, om met ‘Solarized’ weer aan te schuiven. Dat het nooit verkeerd is om een kunstje wat je goed kan te herhalen wordt met dit nummer bewezen, want qua concept is het nummer identiek aan ‘Dust’. De violen van ‘Last Breath’ brengen dan de rust weer terug, wat nodig blijkt te zijn als ‘Around The Corner’wordt ingezet. Hoewel de indruk wordt gewekt dat het Robert Plant (zanger van Led Zeppelin) is wiens track per ongeluk op Go Fast terecht is gekomen, blijkt het David Walters te zijn. Dit is eigenlijk het enige nummer dat echt buiten de boot valt op dit album, gezien de countryachtige gitaar en beat die we horen.

Titeltrack ‘Go Fast’ lijkt teveel op de andere fillers en is daarom meer van hetzelfde. De hoop op wat variatie is bijna opgegeven als ‘Run Run Run’ met zijn bonkende bas door de speakers klinkt, maar gelukkig weet Agoria met ‘Diva Drive’ nog enigszins te verrassen. Dit zijn is het soort nummer dat je op een feest wilt horen. Een rustige set-up die later losgaat in een snelle beat met vreemde opzwepende geluiden. Helaas kent de rest van het album te weinig van dit soort nummers waardoor Go Fast net aan een voldoende scoort.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Agoria Label:Different Records / Pias
Squarepusher – Just a Souvenir

Squarepusher - Just a SouvenirSouvenirs worden doorgaans allerhartelijkst in ontvangst genomen, waarna de...

Senses Fail – Life Is Not A Waiting Room

Senses Fail - Life is not a Waiting Room Life Is Not a Waiting Room is alweer het derde album van Senses Fail . De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT