RECENSIE: Black Anvil - Time Insults the Mind

Black Anvil – Time Results The mind
2008-11-08 Het uit New York afkomstige Black Anvil wordt met de nodige argwaan bekeken. De onheilige drie-eenheid speelt namelijk blackmetal. Nu is daar op zich niets mis mee, maar als blijkt dat de leden van de band voorheen in hardcore bands als Madball, Kill Your Idols en Deathcycle zaten wordt er toch anders tegen aan gekeken. De band zegt zijn inspiratie te halen uit bands als Celtic Frost, Darkthrone en Venom, maar ook uit deathmetal bands als Possessed en Messiah. Kortom de eerste lichting harde bands uit de jaren tachtig.

Het debuut Time Results The Mind laat dan ook inderdaad een mix van black- en deathmetal horen. Dat de heren uit de hardcore wereld komen is alleen maar handig. De band heeft daardoor de nodige strakheid die in dit genre zo onontbeerlijk is. Met het openingsnummer ‘Margin For Terror’ wordt direct de beste troef op tafel gelegd. Dit aan Immortal refererend nummer is sterk en herbergt de nodige spanning. Die spanning is ook aanwezig in nummers als ‘On This Day Death’ en het geweldige ‘777’. Daar waar het wat minder spannend is klinkt het allemaal wel wat gewoontjes. Het laatste nummer ‘L.T.H.L.T.K. (Longer The Hate Longer The Knife)’, is in feite gewoon een hardcore nummer. Na een minuut of vier stilte volgt dan nog een bonus in de vorm van een cover van Celtic Frost. Dit is het nummer ‘Dethroned Emperor’ wat bijna hetzelfde klinkt als het origineel, inclusief Tom Warrior zang.

Origineel is het album niet en wereldschokkend al helemaal niet. Toch is het een album wat lekker weg luistert en zowel blackmetal als deathmetal liefhebbers aan zou kunnen spreken. Toch krijg ik het gevoel dat de heren, ondanks de goede bedoelingen, een kunstje opvoeren. Het is een ongrijpbaar gevoel, maar het blijft wel in mijn achterhoofd spoken. Als je alleen afgaat op de muzikale prestaties is het resultaat voldoende.
Recensent:Jan Didden Artiest:Black Anvil Label:Monumentum Records
Josh Rouse – The Best Of The Rykodisc Years

Josh Rouse - The Best of the Rykodisk YearsVooral in Amerika is Josh Rouse een gerenommeerde naam, zonder dat dit tot...

Dr. Phil Needs Help – Vernaggeld

Dr. Phil Needs Help - Vernaggeld Ik weet nog goed dat ik op 30 december 1999 als dertienjarig jochie voor het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT