RECENSIE: Danny Diablo - The Vendetta - When Worlds Collide

The Vendetta/ Danny Diablo – When Worlds Collide
2009-02-14 The Vendetta timmert al sinds 2004 stevig aan de weg (Daarvoor opereerde de band al onder de naam The Bloodline). De band uit Italië tourde wereldwijd met bands als Skarhead, Exploited en Terror. Danny Diablo kennen we ook als Lord Ezec. Hij is actief in zowel de hardcore als in de hiphop scene. Bekende projecten waren Crown of Thornz en Skarhead. Samen komen ze nu met de plaat When Worlds Collide. Waarop verder een breed scala aan gastartiesten te horen is, zoals we van Danny Diablo gewend zijn. We horen onder andere Roger Miret (Agnostic Front), de Beastie Boys, Necro en Puerto Rican Myke (Skarhead, District 9).

‘We’ll Never Fall’ is de openingstrack. Het beukt gelijk goed door en sommige gedeelten van de zang doen me een beetje denken aan de laatste Stuck Mojo plaat. Lompe crossover met wat harde breaks, maar af en toe is het geschreeuw een beetje teveel van het goede. Het tweede nummer is ‘Never Satisfied’. Een goede uptempo track met een catchy refrein en de typische Skarhead sound. Wat solo-werk zorgt voor een extra subtiel element achter de muur van geluid.

Het hoogtepunt van de plaat is ‘Looking Down The Barrel Of A Gun’. Dit is echt een heel catchy track en met de Beastie Boys erbij kan er natuurlijk niks meer mis gaan. In ‘NWO’ doet NYHC legende Roger Miret zijn zegje. Hij doet dit op het maniertje dat hij de laatste 15 jaren al heeft. Niks verrassends dus, laten we hopen dat hij alweer op adem is. ‘2 In Your Fitted’ is een track met wat meer hiphop elementen. Puerto Rican Myke laat van zich horen en het gaat natuurlijk over drugs, money and sex. Op ‘Mechanix RMX’ doet Necro zijn ding. Deze track is een rauwe hiphoptrack zoals we van hem gewend zijn.

Ook de nummers ‘Snow White’, een wat tragere song met Skam Dust (Son of Skam) en Ceekay, ‘Storm Clouds’, een harde track in typische Skarhead-stijl, en het subtielere ‘Ready 4 War’, zijn erg vette songs.

Voor de liefhebber van over-the-top hardcore, metal en hiphop crossover, is When Worlds Collide een must have. Lompe riffs, uptempo drumwerk, harde breaks, rap, beats, de plaat bevat alles wat je zoekt. Ben je meer het Slapshot-type en denk je “crossover sucks!” dan moet je deze plaat lekker in de bakken laten liggen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Danny Diablo Label:Sonic Rendezvous
Number Nine – Number Nine

Number Nine - Number NineEind 2006 is Number Nine ontstaan uit een aantal leden die eerder in de...

Chairlift – Does You Inspire You

Chairlift - Does You Inspire You Een jaar geleden maakten we via de betere Engelse bladen voor het eerst...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT