RECENSIE: Capone `N Noreaga - Channel 10

Capone-N-Noreaga  –  Channel 10
2009-05-13 Nadat het duo Capone-N-Noreaga (CNN) in januari in de Melkweg al enkele tracks van het nieuwe album ten gehore bracht is het nu dan eindelijk tijd om het langverwachte album eens op je gemak her te beluisteren. Na twee klassiekers, te weten The War
Report
en The Reunion , is het de vraag of de nieuwste plaat Channel 10 ook de gold status gaat krijgen.

Bij het aanzetten van de cd blijkt niet iedereen het project even serieus te nemen, aangezien de op het hoesje beloofde ‘Intro’ spoorloos verdwenen is. Maar ‘United we Stand’ opent al met zoveel bravoure dat het begin van dit nummer gemakkelijk voor intro door kan gaan. Dit aardige nummer wordt meteen opgevolgd door het hoogtepunt van de cd ‘Rotate’ Met een gemakkelijk refrein en heerlijke, originele beat is dit een nummer dat snel de rest van de dag in je hoofd blijft ronddraaien. Vooral Busta Rhymes komt scherp naar voren in zijn gast bijdrage. Ondanks het feit dat het niet een typisch CNN nummer is, is ‘Rotate’ toch het beste nummer van de plaat geworden.

De cd bevat nog enkele van dit soort, populaire rapnummers met lekkere beats en simpele refreinen. Met name ‘Wobble’ is een lekker nummer geworden, mede doordat Mobb Deep hier de show steelt. Maar niet alle gastbijdrages werken even goed. In ‘My Hood’ komen legendes The Clipse, Tha Dogg Pound, Maino en Uncle Murda nogal goedkoop over en werken ver beneden hun niveau. Het derde album van CNN sluit niet aan bij de hun eerdere werk, en niet elke liefhebber zal de verandering evenveel waarderen. Maar met de over het algemeen gemakkelijke nummer is de cd toch nog erg aangenaam geworden om naar te luisteren. Vooral de betere helft van het duo, Noreaga, is erg lekker om naar te luisteren.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Capone `N Noreaga Label:Thugged Out
Camera Obscura – My Maudlin Career

Camera Obscura - My Maudlin Career Camera Obscura ’s vorige uiterst verslavende album Let’s Get Out Of This...

Madness – The Liberty Of Norton Folgate

Madness - The Liberty of Norton Folgate Madness , de legendarische Britse popband met ska-roots, bracht in 1979 hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT