RECENSIE: Sidewalk (punk) - Demo

Sidewalk – Demo
2009-08-15 Vier jongens uit Zeist, Renkum en Sneek, met als hoofdbasis Utrecht. Werkzaam als leraar, ICT’er, marketingmedewerker en psychiatrisch verpleegkundige. Behoorlijk doorsnee zou je zeggen. Naar eigen zeggen zijn het echter ook weekendpunkers. En dat is te horen op deze brakke, doch vrolijke demo van het weekendpunkerscollectief Sidewalk.

"Laten we zeggen: Nederland kan het weer. Die VOC mentaliteit. Over grenzen heen kijken. Dynamiek". Met deze briljante zin wist Balkenende menigeen te vermaken of op zijn tenen te trappen. Als punkbandje is het dan ook een heerlijke quote om je demo mee te openen. Vervolgens rammelt de band er stevig op los op ‘Wouter en Andre’.

Hoewel ze enigszins een punt hebben, is ‘No More Emo’ echt te makkelijk. Snel door naar ‘Get Outta My Way’ en ‘Where to Go’. De geluidskwaliteit is de hele demo al niet optimaal, zo ook niet op deze tracks. Dat draagt echter alleen maar bij aan het weekendpunk imago. Met rammelpunk een topproductie gebruiken is natuurlijk niet echt de bedoeling. Afsluiter ‘Weekendpunx’ is het vetste nummer van de demo. Lekker catchy refrein en dan whooohoo’s mee brullen.

Het is allemaal al heel vaak en veel beter gedaan, maar toch levert de band best een vermakelijke demo af. Punk anno 2009.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Sidewalk (punk) Label:Eigen Beheer
Geoffrey Gurrumul Yunupinho – Gurrumul

Geoffrey Gurrumul Yunupingu - GurrumulEen heel enkele keer duikt er een cd op die je in alle puurheid pakt om je...

Crown The Lost – Blind Faith Loyalty

Crown The Lost - Blind Faith Loyalty Het Italiaanse Crown The Lost is in 2004 begonnen onder de naam Sinning Is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT