RECENSIE: James Poyser - Presents: The Rebel Yell Love & War

James Poyser presents The Rebel Yell ‘Love & War’
2009-09-29 James Poyser is met name bekend als producer. Hij heeft echter meer in zijn mars en won onder meer een Grammy als songwriter van ‘Love Of My Life (An Ode To Hip Hop)”van Erykaj Badu en Common. Ook werd hij twee keer genomineerd voor beste R&B Song. (Erykah’s ‘Danger’ en het jaar er op voor ‘Mine Again’van Mariah Cary.) De lijst van hiphopartiesten met wie hij werkte is te lang om hier verder op in te gaan. Op The Rebel Yell ‘Love & War’ werkt Poyser samen met Mateen en SpaStar.

‘Army of Misfits’ is de heerlijke opener van de plaat. SupaStar heeft een erg relaxte stem en het nummer wordt subtiel opgebouwd. Het is moeilijk onder woorden te brengen wat voor sound het nummer (en de rest van de plaat eigenlijk, zo blijkt later) heeft. Het is zowel a-typische als typische top 40 R&B. Muziekaal niks nieuws, maar qua zang en sound beter dan het mainstream werk. Ergens blijft de naam Gnarls Barkley hangen. Na een tegenvallende tweede track, komen rockelementen aan bod in het vrij aardige ‘Heartbreak 101’ en ‘Life...’.

De rode draad op de plaat bestaat vooral uit door electro geïnspireerde beats. Schoolvoorbeelden hier van zijn ‘Children of the Stars’ en ‘The Revelution’, deze laatste ademt verder jaren ’80 disco. Het vetste nummer op de plaat is ‘Love & War’. Dit is de enige track die als volwaardige hiphoptrack door het leven kan. De rest van de plaat blijft electro-pop-r&b en verveelt op den duur.

The Rebel Yell ‘Love & War’ is qua productie een prima plaat. Ook bevat de plaat een aantal fijne tracks en weet Poyser een behoorlijk eigen sound neer te zetten. Je moet echter wel van de moderne top 40 electro R&B houden om deze plaat echt te waarderen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:James Poyser Label:Rapster Rec.
Collect Call From Mars - Demo

Collect Call from Mars - Are You Expecting a Call Collect Call From Mars . Leuke bandnaam! De band uit Amsterdam is begin 2007...

Sonic Youth – The Eternal

Sonic Youth - The Eternal The Eternal is alweer het zestiende studio-album van deze New Yorkers. En...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT