RECENSIE: Reverend and the Makers - A Frensh Kiss in the Chaos

Reverend & the Makers – French kiss in the chaos
2009-08-08 Reverend & the Makers kwam op met de golf aan nieuwe indie – britpop - bands rond 2005. De band uit Sheffield heeft een behoorlijk eigen sound waarin ook de nodige electro naar voren komt. In 2007 had de band een hit met ‘Heavy Weight Champion of the World’. Dit was de eerste single van hun debuut plaat The State of Things. Live staat de band als een huis en het meisje in het rode rokje op het podium zal ik nooit vergeten. De band released nu hun tweede plaat getiteld French Kiss in the Chaos. De grote vraag is of de band de energie van hun debuut ook op deze vervolgplaat kan vast houden.

‘Low Rider’, dat is het origineel waar de geniale sample uit het openingsnummer ‘Silence is Taking’ vandaan komt. Voor de mensen die oprecht geïnteresseerd zijn, check de band War. Geen metal, wel heerlijk relaxte ouwe school chill. Uit 1975 om precies te zijn. Reverend weet hier uitstekend gebruik van te maken en het openingsnummer knalt er dan ook echt in.

Reverend & the Makers vinden hun muzikale invloeden in alle hoeken en gaten. Waar de typische indie instrumenten bas, gitaar en drum de rode draad vormen, is er zoals gezegd veel ruimte voor electro. ‘In No Wood Just Trees’ wordt echter ook een portie funk aan het geheel toegevoegd. Ook de blazers hebben, en dat is niet alleen in deze track zo, een belangrijk aandeel in de eigen, volle sound van de band.

Zoals de titel al een beetje doet vermoeden, is ‘Long Long Time’ de break/ballad van de plaat. Een welkome afwisseling op de toch wel enigzins druk-klinkende plaat. Piano, akoestische gitaar, dikke prima. De band houdt dit vast in de eerste helft vam ‘No Soap in a Dirty War’. Tekstueel gezien ook een coole track, de titel zegt genoeg. Met de toevoeging van strijkers, drum en wat tempo, sluit het nummer wat steviger af.

Voordat de plaat eindigt met de heerlijke afsluiter ‘Hard Time for Dreamers’, waar bij je dus mooi wel lekker wegdroomt, rockt de plaat eerst nog even met ‘Mermaids’ en ‘The End’. Weinig poespas, gewoon recht toe recht aan rock ’n roll. Met name ‘The End’ is een vette track.

French Kiss in Chaos is een uitstekend vervolg op The State of Things. Reverend & the Makers komen met een frisse nieuwe plaat, waarop ze op zich niet vernieuwend bezig zijn, maar toch hun eigen sound weten vast te houden. De band maakt duidelijke de volgende stap en zal hiermee de fans kunnen verblijden, maar ook de nodige nieuwe zieltjes kunnen winnen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Reverend and the Makers Label:Wall Of Sound
KouweMakkers – Roest

Kouwe Makkers - RoestBij Nederlandstalige muziek denkt het overgrote deel van de mensen aan het...

Wilco – Wilco (The album)

Wilco - Wilco (The Album) Met Sky Blue Sky leverde Wilco twee jaar terug een ijzersterk album af....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT