RECENSIE: David Guetta - One Love

David Guetta - One Love
2009-11-05 Terwijl collega dj's het vooral in de alternatieve hoek zoeken, gaat David Guetta op zijn nieuwe album One Love in zee met r&b artiesten. Hij gaat samenwerkingen aan met onder andere Akon, Kelly Rowland en Kid CuDi. Potentie genoeg dus. Op zijn nieuwe album wisselt Guetta wat simpelere house beats met wat hardere en ruigere nummers.

Dat die collaboraties goed uit kunnen pakken hebben we inmiddels aan den lijve ondervonden. Want de teller staat inmiddels op twee monsterhits: 'Sexy Bitch' met Akon en 'When Love Takes Over' met Kelly Rowland. Nummers die in talloze huishoudens tot in den treure meegeblèrd worden.

Op One Love tapt Guetta het echter ook uit een ander vaatje. Die van de wat ruigere elektro. Denk aan Boys Noize en Crookers. De nummer drie dj van de wereld komt er prima mee weg. Hoogtepunt is het rauwe 'Choose' met Kelly Rowland en Ne-Yo. Ook de gastvocalen van Estelle op het titelnummer pakken prima uit. Een exotisch piano dance nummer dat gegarandeerd een hit wordt.

Guetta bewijst met zijn nieuwe plaat dat dance allang niet meer alleen muziek is voor freaks in geile pakjes in foute discotheken. Dit album doet het net zo goed op de basisschool van je kleine zusje als op de dansvloer van Escape te Amsterdam.

Met een knappe variatie van stijlen, indrukwekkende samenwerkingen en het typische Guetta geluid zal dit album de dj dan ook absoluut geen windeieren leggen. Een kritische noot? Het is natuurlijk een tikkeltje simpel allemaal. Niet iedereen zit te wachten op een blik r&b artiesten over hapklare beats heen.

Desalniettemin bewijst David Guetta hier dat hij niet voor niets tot de wereldtop der dj's behoort. Door zijn muziek nog een stuk toegankelijker te maken legt hij de lat hoog voor collega's. Want het is leuk dat Armin van Buuren en Tiesto het zo goed doen in de dj top 100, het is David Guetta die hier de hitlijsten overneemt.
Recensent:Harm Groustra Artiest:David Guetta Label:Virgin Music
Alice In Chains – Black Gives Way To Blue

Alice In Chains - Black Gives Way to Blue Alice In Chains is terug en dat zullen we weten. De vele interviews die de...

The Leisure Society – The Sleeper

The Leisure Society - The Sleeper The Leisure Society is een band rondom Nick Hemming en The Sleeper is hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT