RECENSIE: Nomen - Nomensland

2002-06-26 Soms zijn namen van bands wat verwarrend. No-men is een Nederlandse punkband. Nomen is een Nederlandse band die technische-metal speelt. Laatst genoemde maakte onlangs deze zes nummers tellende demo, waarmee ze via een wedstrijd op MTV reeds een optreden op de Nederlandse editie van Ozzfest verdienden. Hoewel dé andere Ozzfest bandjes wedstrijd waarschijnlijk net zo doorgestoken kaart is als de Pinkpop-boekt-wat-het-publiek-wil-actie, zou het best kunnen dat de jury van de MTV actie daadwerkelijk alleen op de kwaliteit van de inzendingen is afgegaan.
Op deze prima demo, Nomensland genaamd, zijn de inspiratiebronnen van de band duidelijk terug te horen. Dat is helemaal niet erg. Als je net zoals deze Groningers (en een Amsterdammer) van technische metal in het straatje van Meshuggah houdt, dan zullen nummers als Blind Man's Buff, Filter en Deranged je zeker bekoren. In de schaarse rustigere stukken zijn wat Korn ten tijde van Life Is Peachy achtige elementen te bespeuren, maar meestal vieren de flink ingewikkelde en voor ongeoefende oortjes volstrekt ontoegankelijk riffs en drumpartijen hoogtij. In het nummer "Iniquity" klinkt zanger Jaap, welke pas een half jaar bij de band zit, behoorlijk als Fear Factory's Burton C. Bell.
Hoewel het eigen geluid nog geperfectioneerd kan worden, heeft Nomen (zonder koppelteken dus) een knappe demo in elkaar geknutseld. Op hun website kun je alle nummers in mp3 formaat downloaden. Kijk voor een link naar deze site bij de bandinfo (linksboven in deze recensie op de bandnaam klikken).
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Nomen Label:Eigen Beheer

Full Court Press - Live Life LargeTijdens de meest recente European Hardcore Party bewees Full Court Press over...

Danko Jones - Born A Lion Halverwege het optreden dat Danko Jones enige tijd terug in de Melkweg deed...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT