RECENSIE: Bazzookas - Onze Supervette Sixpack

The Bazzookas - Supervet
2009-12-30 Het moet 2002 zijn geweest. Bazz (Barnasconi) en de rest van VanKatoen kwamen naar de Amersfoortse ‘De Kelder’ om te spelen na een bandjescontest. Al polonaise-dansend kwam de band van het podium af om volledig loos te gaan en in het echt te schreeuwen in onze oren. Later die avond vroeg ik Bazz om een handtekening, die ik tot de dag van vandaag bewaar in het albumblik van hun hitalbum Doe het dan zelf. Er staat: “Erik, vette band hebben jullie! Blijf kikke! Bazz”. Hoewel mijn band niet meer kikt is Bazz doorgegaan met VanKatoen. Nu komt hij met skaband ‘The Palookas’ = The Bazzookas verandering brengen in het ingedutte Nederlandse popwereldje.

De Bazzookas brengt namelijk de oude nummers van VanKatoen op een ska-manier. Niet alleen klinken de nummers daardoor bijzonder strak, ook zijn de teksten herkenbaar van VanKatoen. Doe het dan zelf de titel van het VanKatoen uit 2002, komt als strakke ska uit je speakers en is dan ook de single van het album. Hilarisch is de tekst van het ‘punknummer’ 'Schuif eens op' dat dankzij de relaxte muziek nu meer weg heeft van een boze Bob Marley. Wat heftiger is het met walking-bass doorspekte ‘Bemoei’. ‘Donder op’ klinkt dan weer als een party-knaller. De grote VanKatoen hit ‘Kikke’ doet mij op de één of andere manier erg denken aan Doe Maar. Dit komt waarschijnlijk doordat het refrein tweestemmig is opgenomen (hoog en normaal). Naast de interessante nummers is de cd geleverd in een platte-envelop-formaat hoesje met visuele effecten.

Deze nieuwe EP skankt niet alleen ongelofelijk strak, ook zijn de nummers herkenbaar voor VanKatoen-fans. Recht-voor-z’n-raap VanKatoen met Ska op een vrolijke manier. De kwaliteit is van een on-Nederlands niveau. Halen dus.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Bazzookas Label:Eigen Beheer
Mangrove - Beyond Reality

Mangrove - Beyond RealitySymfonische rock was een reactie op de simpele pop, nummers van drie minuten...

Lost Department – Things Of Flesh And

Lost Department - Things of Flesh and Blood Lost Department uit België is een band die zich niet eenvoudig in een hokje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT