RECENSIE: Robbie Williams - Reality Killed the Video Star

Robbie Williams - Reality Killed The Video Star
2009-12-03 Al riep je vorig jaar dat Robbie Williams in 2009 weer helemaal terug zou komen, kon je rekenen op flink wat rare blikken. De zanger was op zijn zachts gezegd aardig wat aangekomen en spendeerde zijn tijd vooral op de golfbaan. En aan zijn uiterlijk te zien met eten, maar dat is een ander verhaal. Nu probeert hij vriend en vijand wederom voor zich te winnen met Reality Killed The Video Star.

De formule is zo ongeveer hetzelfde als op Life Tru a Lens. Hitgevoelige popnummers afgewisseld met de nodige ballade. Zij het dat de meer uptempo liedjes wat meer van deze tijd zijn. Misschien komen zij wel in de buurt van het sterkere werk op Rudebox. Williams' drang om te experimenteren lijkt gelukkig wel wat afgezwakt.

Na de eerste single 'Bodies', dat nog wel mag rekenen op de nodige bliepjes, volgen met 'You Know Me' en 'Blasphemy' twee sterke nummers. Het niveau van bijvoorbeeld 'Angels' halen zij net niet, maar het is goed om te horen dat Williams weer op het goede pad raakt. De gevallen superster met de nog altijd bijzondere en karaktervolle stem toont hier weer zijn ware aard.

Al met al levert Williams een plaat af die niet verkeerd is, maar zeker niet met kop en schouders boven het gemiddelde uitstijgt. Gezien eerder werk zou dit makkelijk moeten kunnen. Maargoed, we hebben nu eenmaal niet meer met een superster te maken. Robbie Williams maakt met dit album een doorstart en steekt zijn hoofd pas net weer over het randje dat commercieel succes heet.

De hamvraag is dan natuurlijk: is Robbie Williams weer helemaal terug? Dat is nog niet het geval. Reality Killed The Video Star is geen plaat waar hij de stadions mee plat gaat spelen. Een leuk opstapje, dat is het wel. Het album gaat er bij de fans ongetwijfeld als zoete koek in, maar het is nog even te vroeg om van de massa te spreken. Dat die er uiteindelijk weer komt is zeer waarschijnlijk.
Recensent:Harm Groustra Artiest:Robbie Williams Label:Virgin Music
Alex Malheiros & Banda Utopia - The Wave

Alex Malheiros & Banda Utopia - The WaveEasy listening jazz, bossanova, piano, samba percussie op een chille,...

Norah Jones - The Fall

Norah Jones - The Fall Voor wie geen fan was van de zoete, jazzy popliedjes van Norah Jones , zal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT