RECENSIE: Chris Vargas - Asseteria! Live from Uranus

Chris Vargas – Asseteria! Live from uranus
2010-03-14 We hebben altijd het idee dat wij Europeanen de enige zijn die goede elektronische muziek kunnen maken, maar zo nu en dan duikt er vanuit Amerika een volkomen onbekende DJ of producer op met een best aardig plaatje of mixje. Chris Vargas bewijst met zijn compilatiealbum Asseteria! Live from Uranus dat hij zich ook tot deze categorie mag rekenen. De compilatieplaat die ter promotie van de New Yorkse clubnacht Asseteria wordt uitgebracht staat goed gevuld met heerlijke underground stampende house,techno en aanverwante elektronische nummers.

Maar uiteraard duiken ook hier weer de verschillende Europese producties op. Naast Nederlandse producties van Baggi Begovic en Franky Rizardo duiken ook de Zwitserse Danny Freakazoi en de Portugese DJ Dextro op. Opvallend is dat de producties van deze mensen geen moment onder doen voor die van de vakgenoten van de overzijde van de oceaan.

Tel bij deze stuk voor stuk sterke producties nog eens de extreme vakkundigheid waarmee Chris Vargas de hele tape aan elkaar gemixt heeft op en je hebt een meer dan aangename tape. Het enige probleem waar je even overheen moet zien te stappen is het afschuwelijke hoesje met de nog slechter gekozen album titel. Verwacht geen moment techno nummers met catchy refreintjes zo als we ze al zo vaak uit de USA horen, maar gewoon een verzameling underground tracks die variëren van pure house tot harde techno. Terwijl deze nummers aan elkander gemixt worden bekruipt je geen moment het gevoel met een grote variëteit te maken hebben, de nummers glijden in elkaar over alsof je met een live set te maken hebt. Asseteria! Live from uranus bewijst zeker dat ze aan de overzijde van het grote water ook best goed kunnen mixen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Chris Vargas Label:Ada Global
Gert-Jaap Hoekman – Over De Grens

Gert-Jaap Hoekman - Over de GrensVeel mensen denken dat het leven van een muzikant vooral bestaat uit glitter...

Hunter Complex - Hunter Complex

Hunter Complex - Hunter Complex Je kunt Lars Meijer niet verwijten dat hij stilzit, of te weinig onderneemt....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT