RECENSIE: Black Thoughts Bleeding - Stomachion

Black Thoughts Bleeding – Stomachion
2010-05-05 Black Thoughts Bleeding is een Duitse metalband die pas sinds 2008 bestaat. De band heeft één demo gemaakt en komt nu met het debuut Stomachion. De stijl van de muziek is het best te omschrijven als een redelijk melodieuze versie van metalcore. De band wordt soms vergeleken met Heaven Shall Burn, al is dat niveau nog niet bereikt. Ondertussen heeft de band als support opgetreden voor grote namen als Walls OF Jericho en Ghost Brigade. Hoogtepunt tot nu toe is een optreden op Summer Breeze Open-Air.

De goed geproduceerde muziek klinkt pittig en melodieus en wordt door zanger Dominik Szelinski kundig gezongen. Hij schakelt handig tussen grunt, scream en cleane zang. De riffs zijn in bijna alle nummers vet en neigen naar het Zweedse deathmetal geluid. Titelnummer ‘Stomachion’ heeft een waanzinnige riff evenals het geweldige ‘Set To Kill’, dat door de rustige stukjes lekker dynamisch klinkt. De openingsriff van ‘Tragedy Of Evolution’ is eveneens behoorlijk verslavend.

Omdat eenvormigheid bij dit soort muziek altijd op de loer ligt, en de nummers onderling in elkaars verlengde liggen heeft de band er verstandig aan gedaan aan het einde eens wat anders uit te proberen. Het gaat in dit geval om het nummer ‘Fade To light’; een heuse semi-ballad. Het nummer doet wat denken aan ‘Bite The Hand That Bleeds’ van Fear Factory. Door metalcore puristen zal dit nummer ongetwijfeld verfoeid worden, maar je kunt er niet omheen dat het nummer knap in elkaar is gezet. Het bewijst tevens dat Szelinski veel kanten op kan met zijn stem. Goed om te weten voor de toekomst. Ook het snelle ‘Nothing Changes’ met lekkere staccato riffs is een sterk nummer. De gesproken tekst halverwege komt het nummer zeker ten goede. De snelle afsluiter ‘Icarus’ behoort zeer zeker bij de sterkste songs op het album.

Black Thoughts Bleeding is een band om rekening mee te gaan houden. Het debuutalbum is in ieder geval een plaat waar het Duitse vijftal zich niet voor hoeft te schamen. Zeker de tweede helft van het album is het sterkste deel. Hierop kan de band mooi verder bouwen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Black Thoughts Bleeding Label:Silverwolf Productions
Neo-Prophet – Monsters

Neo-Prophet - MonstersDat er in België een meer dan goed muzikaal klimaat heerst, is inmiddels...

Stigma – Concerto For The Undead

Stigma - Concerto for the Undead Stigma was bij mij bekend als gitarist van de NYHC formatie Agnostic Front....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT