RECENSIE: Tokyo Ska Paradise Orchestra - Paradise Blue

Tokyo Ska Paradise Orchestra – Paradise blue
2010-08-30 Het Tokyo Ska Paradise Orchestra is al jarenlang de beste live band van Japan. Dat deze reputatie volkomen terecht is bewees de band al met diverse optredens op het Europese vasteland waarbij ze festivals als Lowlands, Dour en Roskilde aandeden. De tien man sterke groep is perfect op elkaar ingespeeld en weet rock, jazz en natuurlijk ska in degelijke harmonie samen te brengen. Terwijl er inmiddels al 71 releases op naam van de Tokyo Ska Paradise Orchestra staan is Paradise blue de eerste plaat die hier in Europa uitgebracht wordt.

Terwijl je tijdens het eerste nummer ‘Routine Melodies’ nog weg denkt te kunnen komen met relaxte ska in de stijl van Toots and the Maytals knalt bij het tweede nummer ‘Paradise Blue’ de cd vrolijk los met een meer uptempo instrumentaal nummer waarbij de verschillende blazers, gitaristen en toetsenisten achtereenvolgens hun ding over het dansbare ritme mogen doen.

Dit tempo blijft over de gehele plaat behouden met als enige dieptepunt ‘Like Jazz on Fire’ waarbij de vrijheid van de band doorslaat in een kakofonie van geluid. Speciaal voor de Nederlandse fans staat er tussen de elf andere voortreffelijke nummers ook nog ‘You’ll Never Walk Alone’, welke in een extra swingend jasje is gestoken.

Met Paradise Blue levert het Tokio Ska Paradise Orchestra precies wat je van een band als deze mag verwachten; een gezellig soepzooitje van ska, rock en jazz. Er is duidelijk te horen hoe goed de band na honderden live optredens op elkaar ingespeeld is en op instrumentale intermezzo’s waarbij de blazers, gitaristen en toetsenisten elkaar vrolijk te lijf gaan spat het plezier van je cd speler af. Tel daar nog eens de vermakelijke, onbegrijpelijke Japanse zangpartijen of de wellicht nog onbegrijpelijker in het Engels, doch met een zwaar Japans accent, gezongen stukken bij op en een cd die vrolijkheid garandeert is compleet. Een ding is zeker; als het Tokyo Ska Paradise Orchestre de volgende keer ‘You’ll Never Walk Alone’ live ten gehore brengt zal het lied de zaal een stuk meer in beweging krijgen dan Lee Towers!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Tokyo Ska Paradise Orchestra Label:Munich Records
amatorski - same stars we shared

Amatorski - Same Stars We SharedHet uit Gent afkomstige Amatorski breekt menig hart. De frêle, met gevoel...

Dead Confederate  - Sugar

Dead Confederate - Sugar Het uit de Amerikaanse staat Georgia afkomstige vijftal Dead Confederate...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT