RECENSIE: Songs of Neptune - Tame the Snake

Songs of Neptune – Tame The Snake
2010-12-05 Wie herinnert zich nog die plaat van Queens of the Stone Age, Songs For The Deaf? Een steengoed album dat bijna uit zijn eigen stonerrock voegen barstte. Helaas ging het daarna met deze band snel bergafwaarts. Maar er is goed nieuws! En wel in de vorm van Songs of Neptune. Een vijftal muzikanten uit Lausanne, Zwitserland die met hun debuutalbum Tame The Snake een knaller van een album neerzetten. Een plaat die menig Queens of the Stone Age hartje sneller van gaat kloppen.

Songs of Neptune is voortgekomen uit leden uit bands als The Ocean en Houston Swing Engine. Niet in eerste instantie bands die te vergelijken zijn met Songs of Neptune of überhaupt het genre stonerrock. Dat maakt het echter wel interessanter, gezien de kwaliteit van dit album.

Kenmerkend voor Songs of Neptune zijn om te beginnen de vocalen. The Ocean-vocalist Loïc Rossetti passen perfect in het plaatje van deze band, terwijl hij namelijk gewend is om bij The Ocean een heel ander stemgebruik toe te passen. Wat ook de aandacht weet te pakken zijn de gitaarriffs. Daarbij spelen niet alleen de gewone gitaren een grote rol, maar ook zeker de basgitaar. Neem bijvoorbeeld ‘Misunderstood’, hier in zit een lekker dreunende baslijn terwijl een gitaar er af en toe door heen gilt. Dit is tevens ook een van de betere nummers van dit album.

Al is ‘Misunderstood’ geen uitstaand geval op zich. Tame The Snake zit vol met sterke tracks. Zo wordt er –weliswaar enigszins voorzichtig- afgetrapt met ‘Black Rain’, maar ook de titeltrack ‘Tame The Snake’ mag er wezen. Het rijtje met betere nummers sluiten we af met ‘Be Yourself’ en ‘Get Me’.

Songs of Neptune zet met Tame The Snake een debuut neer waar zij zeker trots op mogen zijn. Enig puntje van kritiek is niet eens zozeer dat deze cd ‘slechts’ negen tracks telt, maar de ongelukkig gekozen naam. Dit album is geen slang die zich makkelijk laat temmen. Het is niet ontoegankelijk, maar ook zeker geen tam beestje.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Songs of Neptune Label:Headstrong Records
Little Miss Jane – Sticks & Stones

Little Miss Jane - Sticks & Stones Sticks & Stones is het debuut van de Brabants/Limburgse formatie...

New Found Land – The Bell1

New Found Land - The Bell Zweedse popmuzikanten begrijpen over het algemeen erg goed hoe je een simpel,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT