RECENSIE: Saigon - The Greatest Story Never Told

Saigon – The greatest story never told
2011-04-09 Saigon geldt al enkele jaren als een grote belofte in hiphop. Zijn single ‘Come On baby’ was op haar releasedag in 2007 meteen een klassieker. Een album zou er snel komen, maar ruzies met labels zorgden voor fikse vertragingen. Uiteindelijk heeft de MC, vier jaar later, een deal gesloten met SubUrban om het album op de markt te krijgen. Toepasselijk genoeg The Greatest Story Never Told genaamd.

Dit zorgt ook voor het aparte gevoel om een nieuw album in handen te hebben met nummers die al enkele jaren oud zijn. Uiteraard is ‘Come On baby’ hier een voorbeeld van, maar ook nummers als ‘War’ en ‘Bring Me Down’ circuleerden reeds een tijdje op internet. Allen voorzien van heerlijke producties van producer Just Blaze.

Maar ook op de nieuwe nummers maakt Saigon, in samenwerking met Blaze, duidelijk dat hij de potentie had om bij de groten der aarde te horen. Commercieel gelikte refreintjes, op ‘Give It To Me’, komen samen met harde bangers als ‘War’. Saigon heeft een aangename stem en gecombineerd met de goede producties, maakt dit het album van begin tot eind zeer goed luisterbaar.

Helaas blijft over het algemeen toch het gevoel hangen dat er hier naar een gedateerde plaat geluisterd wordt. De nummers zijn gewoon goed, maar komen duidelijk uit de tijd dat Busta Rhymes en DMX nog de boventoon voerden. Op momenten dat Saigon een moderne sound poogt neer te zetten, faalt hij jammerlijk. Met ‘Clap’ heeft de rapper zich duidelijk laten inspireren door Drake. Het nummer klinkt als een goedkope kopie, waar bovenal Saigon zelf zich niet thuis voelt.

The Greatest Story Never Told is daarmee een cd geworden die in de tijd dat deze werd opgenomen, binnen enkele weken de gouden status zou veroveren. Anno 2011 is er echter veel veranderd en vertelt Saigon zijn verhaal simpelweg te laat.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Saigon Label:Suburban
Grant Hart – Oeuvrevue

Grant Hart - OeuvrevueDe oude rotten onder ons hebben zonder twijfel al van Hüsker Dü gehoord. De...

Richard Durand</b> - <i>Wide Awake

Richard Durand - Wide Awake Wide Awake is het tweede album van de Nederlander Richard Durand . Een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT