RECENSIE: Grant Hart - Oeuvrevue

Grant Hart – Oeuvrevue
2011-05-09 De oude rotten onder ons hebben zonder twijfel al van Hüsker Dü gehoord. De groep maakte in de jaren ’80 furore met zeer degelijke punk. Grant Hart, Bob Mould en Greg Norton maakten met hun groepje in drie korte jaren maarliefst vijf platen. Stuk voor stuk waren ze beeldjes, met ‘Zen Arcade’ in 1984 als hoogtepunt. Groepen als Nirvana en Therapy? hebben zich nog door deze drie heren laten inspireren. Helaas sloeg in 1987 het noodlot toe en kregen de bandleden ruzie. Hüsker Dü was niet meer en de heren gingen solo verder. Zoveel jaar later komt Oeuvrevue, het verzamelwerk van Grant Hart’s solocarrière.

Tussen de split en zijn laatste plaat heeft Grant Hart zowat overal en nergens rondgehangen. Hij scoorde enkele hitjes, ging bij nog een andere groep genaamd Nova Mob spelen, om vervolgens definitief solo te gaan. Onlangs kwam hij uit de kast en was hij gastzanger bij Arsenal. Volgens Hart zelf is de plaat “a collection of rarities from my career from 1988 to 1995, with a couple of newer songs thrown in for fun listening”. Spijtig genoeg mist de plaat zijn grootste hits.

Opener ‘The Maine’ is een mooie ballad afkomstig van zijn soloplaat ‘All Of My Senses’. Voorts vindt men nog heel wat werk van zijn tijd bij Nova Mob. Sommige songs zijn live opnames, andere zijn duidelijk ruwe versies van de originele. Dit komt de kwaliteit van het album zeker niet ten goede.

Met zulk’n loopbaan achter de rug zou men van een verzamelplaat op z’n minst mogen verwachten dat hij de trouwe fans kan bekoren. Hier slaagt de plaat echter niet in. De songs lijken wel allemaal ruwe, eerste versies te zijn. Enkel fans die elk liedje al duizend maal hebben gehoord zullen met deze uitvoeringen tevreden zijn.
Recensent:Stephaan Cloet Artiest:Grant Hart Label:Hazelwood

Good Morning Spider - Good Morning SpiderEen oordeel vellen over de slaagkansen van een band aan de hand van drie...

Saigon – The greatest story never told

Saigon - The Greatest Story Never Told Saigon geldt al enkele jaren als een grote belofte in hiphop. Zijn single...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT