RECENSIE: The Miserable Rich - Of Flight & Fury

The Miserable Rich – Of Flight and Fury
2010-11-30 The Miserable Rich is een vijfkoppige band uit het Britse Brighton. Hun eerste album Twelve Ways To Count werd twee jaar geleden met veel lof onthaald door de Britse en internationale pers. De heren komen nu met hun tweede plaat naar buiten Of Flight And Fury. Deze bevat alweer dezelfde elementen en belooft net als zijn voorganger een knaller te worden.

Vanaf de eerste noten is meteen duidelijk dat hun vertrouwde zogenaamde ‘chamber pop’ terug is. Dit genre is een kruising van tussen folk en pop muziek, waarbij gebruik wordt gemaakt van de cello en de viool. In combinatie met de prachtige stem van zanger James de Malplaquet geeft dit prachtige muziek.

De lyrics zijn ook niet van de minste. James de Malplaquet heeft zijn poëtische zelf duidelijk nog eens aan het werk gezet. Zo bevat het album veel verwijzingen naar oude verhalen en sprookjes. In ‘The Mouth Of The Wolf’ herkent men duidelijk Roodkapje’s avonturen: “If you’re afraid of the wolf, don’t go to the forest at night”.

Spijtig genoeg is de markt voor folkpop vrij beperkt en zullen slechts weinig mensen deze plaat kunnen verteren. Deze muziek leent zich uitstekend voor bij een rustige zomeravond met een glaasje wijn in de hand. Of Flight And Fury levert zonder twijfel de beste accoustische ballads van het jaar, de vraag blijft echter of dit door het grotere publiek zal worden opgemerkt en vooral gesmaakt worden.
Recensent:Stephaan Cloet Artiest:The Miserable Rich Label:Hazelwood
Zat – Owzat?

ZAT - Owzat?Het Haarlemse Zat weet hoe ze zich moeten presenteren. Het artwork van de...

Steffen Morrison - Revealed

Steffen Morrison - Revealed Een debuterende artiest verdient in een recensie een korte introductie, dat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT