RECENSIE: ZAT - Owzat?

Zat – Owzat?
2010-10-13 Het Haarlemse Zat weet hoe ze zich moeten presenteren. Het artwork van de ep is vaag (onscherpe foto) en de titel Owzat? voelt ongemakkelijk aan. Ook pakt niet elke cd-speler de cd. Zat maakt rockmuziek zoals veel bands dat doen. Veel jaren ’90 invloeden, maar het klinkt niet echt naar iets. Na velen luisterbeurten weet ondergetekende nog steeds niet wat hij precies heeft gehoord.

Owzat? bestaat uit vijf nummers. Het lijkt allemaal erg op elkaar. Het leuke is wel dat de bas erg goed naar voren komt. Vaak zie je bij dit soort groepen dat die bijna verdwijnt in de mix. ‘Common Cold’ ligt muzikaal fijn in het gehoor. In vergelijking met de andere tracks is het veel overzichtelijker. Het is geen muur van geluid meer. Het is ook het meest onderscheidende nummer. Maar de zang kon veel beter. Het past er niet helemaal bij. De teksten liggen veelal voor de hand: “I didn’t wake up this morning. Here is what happened next. I stayed in bed. I lost my head.” En de zin daarna is onverstaanbaar.

Het enthousiasme van de muzikanten straalt er wel vanaf. We hebben hier te maken met een band die leuk is voor in het café. De zang is aan te horen en instrumentaal zit het prima in elkaar. Maar wat mist is een onderscheidende eigen sound. Er zijn honderden bands zoals Zat.
Recensent:Jeroen Aerts Artiest:ZAT Label:Eigen Beheer
2.0 – Circle of Silence

Circle of Silence - 2.0Al ruim vijf jaar timmeren ze nu aan de weg, het uit Limburg afkomstige...

The Miserable Rich – Of Flight and Fury

The Miserable Rich - Of Flight & Fury The Miserable Rich is een vijfkoppige band uit het Britse Brighton. Hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT