RECENSIE: Jacqueline Govaert - Good Life

Jacqueline – Good Life
2010-09-06 Het eerste soloalbum van voormalig Krezip zangeres Jacqueline Govaert is een feit. De plaat is in sneltreinvaart opgenomen, want Jacqueline raakte zwanger tijdens de opnames. Ze verwacht haar tweede kindje in november. Voor het album Good Life werkte ze samen met producer Alex Callier (Hooverphonic). Daarnaast kreeg ze ook hulp van Joost Zweegers (Novastar), JanPeter Hoekstra (Krezip) en Tjeerd Bomhof (Voicst). Desondanks is het een album wat vooral om haar draait. De liedjes draaien instrumentaal rondom de simpele teksten van Govaert. Hierdoor dient de muziek veelal als begeleiding.

Opvallend zijn de sixties invloeden op Good Life. Het neigt vaak naar merseybeat, zoals we dat tegenwoordig kennen van The Madd. Hiermee vernietigt ze sterk haar associatie met Krezip. Wat nog het meest herinnert (buiten haar zingen om) aan haar voormalige band zijn de drie ballads op de plaat. Stuk voor stuk aardige nummers, maar ze heeft betere geschreven in haar carrière. Zo weet ze af en toe in ‘All I Want Is You’ te ontroeren, maar verder komt ze niet. Openingsnummer ‘Overrated’ is geen goed voorbeeld van de rest van de plaat. Toch behoort het tot de hoogtepunten. Door het prominente basdeuntje van Alex Callier klinkt het erg opwekkend. De schoonheid schuilt in de simpelheid en dat steeds terugkerende zinnetje: “What’s wrong with being overrated?” Ook een eervolle vermelding voor 'Hold Your Fire'. Een nummer met een duidelijke merseybeatstempel, wat menig luisteraar niet stil laat staan. Het herenkoortje op de achtergrond maakt het nummer helemaal af.

Titeltrack ‘Good Life’ vormt een heldere samenvatting van het hele album. Het ligt zoals het hele album lekker catchy in het gehoor. Ook weer dat heerlijke sixties geluid en de simpelheid die de boventoon weet te voeren. Desondanks had ze wel wat eerder in het nummer mogen stoppen. Want het kent weinig variatie op het einde. De boodschap is duidelijk: “It’s a good good life.”

De valkuil voor de vroegere Krezip vedette schuilt in de simpelheid. Sommige nummers zijn te veel van het goede zoals ‘Forgive Me’. De cd mist over het geheel hier en daar afwisseling. Met Good Life schudt Jacqueline haar Krezip verleden krachtig van haar af. Ze overtuigt dat ze een solocarrière goed aan lijkt te kunnen. Toch had ze langer mogen schrijven aan een aantal nummers. Het easy listening gehalte is hoog. Maar met de simpele teksten en muziek, ligt verveling soms akelig op de loer.
Recensent:Jeroen Aerts Artiest:Jacqueline Govaert Label:Sony BMG Music Entertainment
[Jack Parow] – [Jack Parow]

Jack Parow - Jack ParowHet WK is al bijna weer vergeten, maar voor de mensen die Zuid-Afrika toch...

Badly Drawn Boy – It’s What I’m Thinking, Part One: Photographing Snowflakes

Badly Drawn Boy - It's Not What I Am Thinking Een paar maanden geleden schreven we op deze plek nog dat Is There Nothing...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT