RECENSIE: The Baseballs - Strings 'n' Stripes

The Baseballs – Strings n Stripes
2011-06-04 De jaren zestig zijn in onze moderne tijden een grote comeback aan het maken. Naast de opkomst van sixties-feestjes en de populariteit van de Mad Men televisieserie, hebben wij in onze regionen The Baseballs. Dit Duitse trio steekt al sedert een paar jaar moderne hits in een ouderwets rock-’n’-roll-jasje. Voor hun tweede langspeler gaan ze exact het zelfde pad op als voor de vorige. Strings ’n Stripes telt officieel veertien covers van hedendaagse hits, afgewisseld met een paar songs uit de ’80s en ‘90s.

Het succes van voorganger Strike was vooral te danken aan het covergehalte van de nummers. Bijna allemaal waren ze al eens eerder overgenomen geweest en dus bleken ze makkelijk te coveren. Op deze tweede plaat blijkt dat heel wat minder het geval te zijn. De cover van ‘Umbrella’ van Rihanna betekende officieel de doorbraak voor dit trio. Deze keer moeten de twee eerste singles, respectievelijk ‘Candy Shop’ van 50 Cent en ‘Hello’ van Martin Solveig, furore maken.

De hits die ze hebben gecovered waren in hun tijd stuk voor stuk knallers. Zo zijn de recenste hits à la ‘California Girls’ of ‘Tik Tok’ en de oudere zijn zoals ‘Miami’ of ‘Ghetto Superstar’. Helaas valt na de bewerking van The Baseballs niet veel onderscheid meer te bespeuren tussen de hits. Elk nummer klinkt haast zoals het vorige. Indien de songs niet bij het grote publiek gekend zouden zijn, hadden ze een plaat afgeleverd met geen enkele vorm van variatie. Het concept is duidelijk: nieuwere nummers in een oud jasje steken, maar een beetje afwisseling zou welkom zijn.

Op de deluxe versie die voor de Lage Landen bestemd is, staat nog een live-nummer dat niet op de originele plaat staat en dit biedt een zekere meerwaarde. Het betreft ‘Het Is Een Nacht’ van Guus Meeuwis, een nummer dat zich daar perfect toe leent. Het feit dat ze zelfs een deeltje in het Nederlands zingen, is een mooie extra.

Voorganger Strike veroverde in 2010 de platina status in Nederland. Dit dankzij de sterke covers en de orinaliteit van het genre. De opvolger bevat nog steeds een paar fijne swingers, maar helaas verschillen ze niet beduidend van diegene op de vorige plaat. Gelukkig biedt de cover van een Nederlandse hit enige troost.
Recensent:Stephaan Cloet Artiest:The Baseballs Label:Warner
k.d. lang and the Siss Boom Bang - Sing It Loud

k.d. lang - Sing it Loud (met Siss Boom Bang) k.d. lang , inderdaad met kleine letters, is bij velen bekend van de...

Man Man – Life Fantastic

Man Man - Life Fantastic Man Man heeft toch vooral de reputatie een knotsgek manschap te zijn. En...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT