RECENSIE: Sally Skunk - Love Is Boring

sallyskunk-loveisboring
2005-09-29 Taal. Het blijft toch vaak de enige manier om hetgeen je bedoelt over te brengen. Daarin schiet het vaak te kort. Af en toe kan je je bedoeling op een andere manier over brengen, maar vaak niet. Hulp komt soms uit onverwachte hoek: een buitenlande taal. Denk aan het Nederlandse woord ‘gezelligheid’. Probeer het maar eens in het Engels te omschrijven. Welk woord je ook gebruikt, het past net niet bij hetgeen wij verstaan onder het woord gezelligheid. Andersom geldt hetzelfde. Zo kent de Engelse poppers het woord ‘quirky’. En dat is precies het woord wat bij de muziek van de band Sallyskunk past.

Had quirky een eigen regel gekregen in de Van Dale, dan had er zoiets gestaan als ‘springerig, vrolijk, jonge honderig en een beetje dwars’. Daarmee weet je al snel de sympathie te wekken van de popliefhebbers in Nederland. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat Sallyskunk veelvuldig te zien is in Nederland en zonder veel moeite de mondhoeken omhoog weet te laten krullen. Niet in de laatste plaats door sterke liedjes van hun voorgaande EP’s Igor is the pilot en Go faster, daddy!.

Nu is er dan eindelijk hun volledige debuutalbum, Love is Boring getiteld. Prikkelende titel? Dan heb je ook wat te bewijzen op muzikaal gebied. Dat lukt slechts half op deze dertien tracks. De quirkiness is af en toe ver te zoeken, en dat is juist wat deze band zo goed maakt. Wat dat betreft lijkt het alsof Sallyskunk het moeilijk vindt om de aandacht langer vol te houden dan de lengte van hun vorige EP’s. Dat wil niet zeggen dat Love is Boring geen leuke plaat is, maar wel dat er meer in het vat had gezeten. Zo zijn songs als Poemless Rhyme, met zijn mooie ritmische pianopartij, en Birds ‘n Monkeys met zijn kietelende gitaarlijnen. Maar een song als Start Again had beter zijn titel eer aan kunnen doen, en een liedje als Touching Ground zorgt ervoor dat de plaat wat inzakt. Vreemd genoeg is het mooiste liedje van de cd, het bijna acht minuten (!) lange Blue Time, totaal niet representatief voor Sallyskunk. Het geeft wel aan dat de groep dusdanig ontwikkeld is dat ze een nummer als dit kunnen schrijven. Laten we hopen dat bij de volgende plaat alle liedjes van dit niveau zijn. Grote kans dat ze dat lukt.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:Sally Skunk Label:Pink Records
mostpreciousblood-merciless

Most Precious Blood - MercilessHet einde van de wereld nadert. Althans als je Most Precious Blood moet...

rosenfeld-youwon'tfeelathin

Rosenfeld - You Won't Feel A Thing De eerste indruk van deze tweede CD van Rosenfeld is helemaal top: het album...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT