RECENSIE: Colourmusic - My ______ is Pink

Colourmusic - My ____ is Pink
2011-04-20 Colourmusic ontstond als samenwerking tussen Ryan Hendrix uit Oklahoma en Nick Turner uit Yorkshire. De twee ontmoetten elkaar meer dan tien jaar geleden op de campus van het universiteitsterrein in Oklahoma. De band bestaat uit vier leden en geeft met My ____ Is Pink haar debuut uit. De band omschrijft zichzelf als geïnspireerd door de kleuren die er zijn. Het debuutalbum centreert zich rond de kleur paars, wat dat ook zou mogen betekenen.

Colourmusic is allereerst een goede kloon van The Flaming Lips: bombastische, vrolijke nummers zoals het zompige `You For Leaving Me` worden door deze band met overtuiging gebracht. Het zou de groep te kort doen om alleen dit aspect te benadrukken. De band zit namelijk dichter op de huid, is freakier, maar ook over het algemeen wat harder dan deze groep. Vooral op langere nummers, zoals `The Little Death`, komt de band gevaarlijk dicht bij Death From Above 1979. Het vernieuwende aspect van deze groep zit 'm in het mixen van noise en psychedelica, met wat meer conventionelere muziek. Zoals bijvoorbeeld op het nummer `Dolphins And Unicorns` gedaan wordt. De band blijft door deze gevarieerde aspecten de hele plaat boeien, zonder vervelend te worden. Hoogtepunt is het stampende, duistere `Pororoca`.

Toch is het niet allemaal even geweldig wat de band doet. Het eerdergenoemde, wat eenvoudige, zompige, maar ook saaie nummer `You For Leaving Me` verveelt na enige tijd en ook afsluiter `Yes!` verveelt wat sneller dan de overige tracks.

De band Colourmusic boeit van begin tot eind, maar kan niet altijd hetzelfde hoge niveau volhouden. Live lijkt de band zich van geen enkele regel iets aan te trekken en deze onconventionele stijl horen we ook terug op het gevarieerde, experimentele My ____ is Pink. De cd nodigt uit tot herhaaldelijk luisteren en is één van de hoogtepunten uit 2011.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Colourmusic Label:Memphis Industries / Munich
Francis International Airport - In the Woods

Francis International Airport - In the WoodsDe Oostenrijkse band Francis International Airport is alweer toe aan hun...

The Rural Alberta Advantage - Departing

The Rural Alberta Advantage - Departing De Canadese indierockband The Rural Alberta Advantage wordt in 2005...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT