RECENSIE: Raekwon - Shaolin vs Wu-Tang

Raekwon – Shaolin vs Wu-Tang
2011-04-01 Met het in 2009 uitgebrachte Only Built 4 Cuban Linx II zette Raekwon zichzelf definitief terug op de hiphopkaart. Vele gastbijdragen volgden, waarvan het nummer met Justin Bieber en Kanye West de meest opvallende was. Zijn label ontwikkelde zich tegelijkertijd met onder andere een zeer geslaagde release van Capone-N-Noreaga. Raekwon zijn laatste album, Shaolin vs Wu-Tang , bezwijkt dan inmiddels ook al bijna onder de verwachtingen.

Vanaf de intro is duidelijk dat Raekwon nog steeds mikt op de oude Wu Tang sound. Tijdens het openingsnummer worden stukken uit een Kung-Fu film afgewisseld met Raekwon. Onder begeleiding van een dreigend ritme knalt de rapper er meteen in.

Op het gros van de nummers blijft deze kenmerkende sound bewaart. De MC neemt de luisteraar mee naar de begindagen van zijn Wu Tang Clan. De beats zijn heerlijk relaxt en weten precies de goede sfeer uit te stralen. Net zoals Raekwon komen ook gastartiesten als Method Man, Ghostface Killah, Busta Rhymes en Black Thought heerlijk uit de hoek.

Meest opvallende samenwerking is wel die van Nas en Raekwon. Het nummer had op Only Built 4 Cuban Linx II moeten komen, maar dit liep op het laatste moment mis. Met een op viool geïnspireerd ritme weten de beide heren wederom te imponeren.

Helaas heeft Shaolin vs Wu-Tang ook zijn minpunten. Het gebruik van autotune op ‘Rock N Roll’ misstaat de lyrische MC. Daarnaast nekt het ontbreken van knallers de plaat op de lange termijn. Only Built 4 Cuban Linx II stond nog bol van de nummers die spontaan opriepen tot springen en breuken, hier blijft dit gevoel beperkt tot een hoofdknik hier en daar.

Na het fantastische Only Built 4 Cuban Linx II is het schijnbaar onmogelijk een even sterke opvolger te maken. Zo is Shaolin vs Wu-Tang zeker geen onaangenaam project geworden, maar het staat gewoon in de schaduw van haar voorganger.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Raekwon Label:Suburban
[Looptroop Rockers] – [Professional Dreamers]

Looptroop Rockers - Professional DreamersAls je als Zweedse hiphop groep wereldwijd bekendheid vergaart, kom je van...

Title Fight – Shed

Title Fight - Shed Het gehoor is een belangrijk onderdeel van het geheugen. Flarden uit een ver...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT