RECENSIE: Title Fight - Shed

Title Fight – Shed
2011-04-29 Het gehoor is een belangrijk onderdeel van het geheugen. Flarden uit een ver verleden kunnen zich levendig voor je ogen afspelen door het horen van bepaalde muziek. De stijl van Title Fight, vier jonge rekels uit Pennsylvania, brengt bij ons vooral beelden terug van onze eerste festivalervaring – een zomerse dag vol beginnende bands die net de schoolbanken ontgroeid waren. Met hun melodieuze high school punk timmert Title Fight al sinds 2003 aan de lange weg naar de roem, hoewel ze in feite oorspronkelijk hardcore speelden. Buiten de schreeuwerige stem van zanger Jamie Rhoden blijft daar echter nog maar weinig van over.

Vooral door toedoen van de zanglijnen van Rhoden klinkt het gros van de songs op hun debuut Shed nogal gelijkaardig, hoewel de overige leden hun best doen veel variatie te brengen in de muziek. De meeste tracks duren amper twee minuten, maar dat houdt de band niet tegen om toch enkele mooie liedjes aan hun luisteraars te presenteren. Titeltrack ‘Shed’ en ‘Your Screen Door’ mogen er best wezen en een song als ‘Crescent-Shaped Depression’ bewijst met zijn lichte postrock touch in het gitaarspel dat het viertal meer kan betekenen dan enkel een zoveelste tienerpunkband.

Eén track op het album springt er bovenuit. Het als inleiding op ‘Where Am I?’ bedoelde ‘Safe in your Skin’ doet de climax die erop volgt zo weer vergeten. Wat we hier te horen krijgen ligt in de lijn van het allerbeste wat Weezer ooit maakte en brengt het gevoel naar boven dat Title Fight best de punkrock achterwege laat om zich volledig te storten op de poprock. Tienerperikelen komen ook gewoon beter tot uiting in dit genre.

Shed is de perfecte soundtrack voor een schoolgaande jeugd met al haar kleine problemen en aangezien de band deze leeftijd net ontgroeid is, is er nog groeipotentieel aanwezig in hun geluid. Tot dan is dit een degelijk zoethoudertje, maar zeker geen absoluut meesterwerk.
Recensent:Bram De Wulf Artiest:Title Fight Label:Side One Dummy Records
Raekwon – Shaolin vs Wu-Tang

Raekwon - Shaolin vs Wu-TangMet het in 2009 uitgebrachte Only Built 4 Cuban Linx II zette Raekwon...

We Are The Ocean - Go Now And Live

We Are The Ocean - Go Now and Live We Are The Ocean is een vijfkoppige band uit Engeland. Ze bestaan al sinds...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT