RECENSIE: Backyard Babies - Tinnitus

backyardbabies-tinnitus
2005-11-13 Als we door de jaren heen zouden kijken naar de debielste bandnamen ooit (en dan tellen we de lokale boerenrock bands die het erom doen even niet mee) dan zouden de mannen van ‘Backyard Babies’ toch wel meedingen naar de hoofdprijs. Zo niet dan wel een van de troostprijzen. Maar ook op het gebied van muziek tellen deze mannen mee, na het uitbrengen van inmiddels al een mooie reeks van albums.

Daar waar veel bands (en platenlabels niet te vergeten) normaal gesproken live albums of DVD’s uitbrengen om hun fans compleet uit te melken, doen de baby’s uit de achtertuin er gewoon een schepje bovenop. Die live CD? Die krijg je gewoon gratis bij de nieuwste Backyard Babies CD genaamd Tinnitus.

De Backyard Babies is nou niet echt een band die met veel andere bands te vergelijken valt. Ze klinken punky, maar veel te volwassen om vergeleken te worden met een gemiddelde punkband, daarentegen klinken ze ook weer te ‘pop’ om (stoner) rock ’n roll te zijn, een beetje ertussen in dus. Lekker toegankelijk

Vanaf het openings nummer Brand New Hate zit het tempo er lekker in, al doet het nummer dan niet echt haat uitstralen (en maar goed ook!). De Tinnitus weg gaat voort langs nummers als U.F.O. Romeo en Minus Celsius waar de toon van punkrock en rock ‘n’ roll lekker wordt doorgezet op de manier zoals je dat van de Backyard Babies gewend bent, maar beter afgemixt dan hun vorige platen.

Dat de Backyard Babies ook live hun mannetje staan, is duidelijk te horen op de live CD die bij deze release zit. Een zwoele Franse stem kondigt in het intro ze nog aan als “Le Backyard Babies”, maar daarna is het alle remmen los, en jast deze band er binnen een uur 16 nummers doorheen.

De live CD is nou niet echt het kopen van deze release waard, de gewone CD daarentegen wel. En wel voor iedereen die de liedjes van Green Day en Sum*41 inmiddels alweer ontgroeid zijn. Punkrock voor de zogenaamde ‘grown ups’ die stil stiekem van binnen nog lekker kind zijn.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Backyard Babies Label:Pop One Records
manntis-sleepinyourgrave

Manntis - Sleep In Your CraveEen tijdje terug kregen we op MTV eindelijk eens een keer iets anders als het...

sevendust-next

Sevendust - Next Opvallend wanneer je kijkt naar de discografie van Sevendust (ook wel 7D...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT