RECENSIE: Lianan Shee - Soulscream

2002-07-23 Rockmuziek uit Den Haag doet het de laatste paar jaren goed in den lande, gezien het succes van Anouk, Kane, Di-rect en oudgedienden de Golden Earring. Door het succes van deze bands wordt de jeugd gestimuleerd om ook bandjes te beginnen, omdat duidelijk is dat succes niet onbereikbaar is.
Een van deze nieuwere bandjes is Lianan Shee (Geest van de muze). De band werd geformeerd in 1999, en na wat bezettingwisselingen (zo speelde Bas van Wageningen van Di-rect enige tijd in Lianan Shee) trad in november 2000 de huidige samenstelling in het voetlicht. Na het winnen van de nodige regionale bandjescompetities, werd de tweede demo uitgebracht, Soulscream geheten. Hierop laat de band horen waar ze staan, en het moet gezegd, voor een band die zo kort bij elkaar is en waarvan de bandleden zo jong zijn (tussen de 16 en 21), staan ze er goed voor.
Deze cdemo is mede geproduceerd door de band zelf, en heeft een verrassend goede productie, waarin elk instrument goed te horen is en de muziek lekker vet opgenomen is.
Hoewel de bandleden hoorbaar goed kunnen spelen, hoeven de gitaristen dit niet in elk nummer te laten horen. De soli in Feeling bijvoorbeeld, leiden even de aandacht van het nummer af. Gelukkig komt vervolgens de stem van Marloes er weer in, die de muziek weer terug naar het liedje trekt.
Het mooiste nummer, het titelnummer Soulscream, begint rustig en wordt mooi uitgebouwd, met mooie dubbele gitaren. Het is illustratief voor deze demo. Muzikaal gezien is het weinig vernieuwend, maar het wordt goed gedaan. De pop/rock met af en toe een distortion muurtje en een funky basloopje doet denken aan Skunk Anansie met Anouk op zang. Zangeres Marloes heeft namelijk ook een sterke stem, die ze echter niet de hele tijd hoeft te gebruiken. Wanneer ze dit niet doet, zoals in het nummer Soulscream, wordt het verschil groter en wint de muziek aan dynamiek. Verder is er weinig aan te merken op deze demo. Ben benieuwd hoe de volgende demo gaat klinken, want Lianan Shee is daar al mee bezig.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:Lianan Shee Label:Eigen Beheer

Various - Punk Rock Is Your FriendDe Europese divisie van Kung Fu Records bestaat nog niet zo lang. Deze...

Oversized (BE) - Happy Inbetween or Sad Oversized klinkt jong en fris. Het speelplezier straalt van dit debuutalbum...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT