RECENSIE: Lianan Shee - Better Way

2002-11-22 Boem! Dat knalt er lekker in. Better Way, het openingsnummer van de nieuwe cdemo van Lianan Shee, is een liedje waar de stadgenoten van Di-rect heel erg jaloers op zullen zijn. Uitstekende binnenkomer, heel pakkend, en goed voor een flinke adrenalinestoot. Verrassend muzikaal uitstapje.
Nog geen 4 maanden terug schreef ik over de vorige cdemo van Lianan Shee dat ik benieuwd was naar deze demo, en hier is hij dan. U vraagt, wij geven moeten ze gedacht hebben. En ze geven ons een viertal nieuwe nummers, waarop de eerder ingeslagen koers (Skunk Anansie met Anouk op zang) wordt voortgezet. Uitgezonderd het titelnummer, dat lekker poppy is en meer richting Di-rect klinkt. Het verbaast dan ook niet dat Di-rect lid Bas van Wageningen ook nu weer betrokken was bij de opnamen.
Op de overige drie nummers gaat Lianan shee verder op de op vorige cdemo’s ingezette weg, maar het is duidelijk dat de band meer ervaring heeft. De band is gegroeid en heeft aan zelfvertrouwen gewonnen. Dit is goed terug te horen in een nummer als ‘You Don’t Deserve This Pain’, waarin de band de zang van Marloes van Elswijk sober en functioneel ondersteunt. Ook in ‘Blankness’ wordt er gewerkt met sfeer elementen om de stem van Van Elswijk op gepaste wijze te benadrukken. Lianan Shee bevind zich in een stijgende lijn. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:Lianan Shee Label:Eigen Beheer

Mach & Jesse - Onkruid Vergaat NietMach en Jesse bijten stuk op verheerlijking van smeerlapperij in een vorm die...

Pearl Jam - Riot Act Riot Act? Gaat Pearl Jam nu voorop in de demonstraties van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT