RECENSIE: This Ends Tonight - In the Open

This Ends Tonight – In The Open
2011-08-30 Als je na een half jaar al je eerste grote gigs kan spelen, moet je wel goud in handen hebben. Het Nederlandse vijftal This Ends Tonight heeft na amper twee jaar al het podium gedeeld met The Boy Will Drown en Show Your Teeth. Nu brengen ze hun debuut-EP In The Open uit, waar ze een knap staaltje kopieerwerk tentoonspreiden. In tegenstelling tot wat de melodramatische bandnaam doet vermoeden, krijgen we hier geen met huilerig gezang doorspekte metalcore. In plaats van te kiezen voor de irritante emocore hype, volgt This Ends Tonight de jeugdige trend volgens het Amerikaanse recept van bands zoals August Burns Red en Killswitch Engage.

In feite is dit een typische dertien-in-een-dozijnband waar je weinig slechts over kan verzinnen. De songs zijn aanstekelijk en de productie is goed, maar we hebben het jammer genoeg allemaal al eens gehoord. Songs als ‘Hourglass’ en ‘Never Forget’ mogen er best wezen en tonen wel dat de band niet noodzakelijk in de schaduw van de pioniers in dit genre hoeft te vertoeven. Niettemin zullen ze er nooit bovenuit steken, gewoon omdat deze markt al geruime tijd oververzadigd is en ze weinig meer bieden dan een kopie van hun grote voorbeelden. Natuurlijk zal dit zowel de jongens zelf als de fans een worst wezen. Dat het rockt, lijdt geen twijfel.

En zo wordt het wederom een recensie in de categorie ‘goede namaak’. Een kopie maken van een prachtig schilderij levert uiteraard opnieuw een goed kunstwerk op en dit is bij muziek net zo. Het tijdperk van This Ends Tonight eindigt dus niet deze avond, maar veel langer zal het echter niet duren, gezien de weinig originele aanpak.
Recensent:Bram De Wulf Artiest:This Ends Tonight Label:Eigen Beheer
Treekillaz – Season of the Lonesome

Treekillaz - Season of the LonesomeDat bandnamen vaak andere verwachtingen oproepen dan wat ze in feite...

Toddla T - ‘Watch Me Dance’

Toddla T - Watch Me Dance Eerlijk: deze plaat kwam me in de handen door vakantieregelingen in de crew....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT