RECENSIE: Josh Rouse - Josh Rouse and the Long Vacations

Josh Rouse And The Long Vacations - Josh Rouse and The Long Vacations
2011-10-09 Josh Rouse is geboren in Nebraska, Amerika en inmiddels enkele jaren woonachtig in Spanje. Ondanks dat er, op enkele klapjes in het nummer ‘Oh, Look What The Sun Did ‘ na, geen flamenco-invloeden te bekennen zijn, is het zonnige Spaanse klimaat wel terug te horen in de muziek. Zijn nieuwste album Josh Rouse And The Long Vacations is een luchtige zomerse plaat geworden die met grote regelmaat doet denken aan het vroege werk van Paul Simon.

Josh Rouse wordt op zijn negende album bijgestaan door twee Spaanse muzikanten, die al langere tijd onderdeel zijn van zijn live band. Negen liedjes telt de plaat van Josh Rouse slechts, maar wel negen goede liedjes. Openingsnummer ‘Diggin’ In The Sand’ zet meteen de toon met het banjo-intro, lekkere percussie en fijne melodie die met elke luisterbeurt meer blijft hangen. Het instrumentarium is op de plaat ook redelijk constant: allemaal akoestische instrumenten als gitaar, contrabas, banjo, piano en drums/percussie. De zangpartijen zijn heel relaxed gezongen met regelmatig leuke koortjes.

Josh Rouse And The Long Vacations bestaat natuurlijk niet volledig uit muzikale hoogtepunten. Nummers, zoals ‘Bluebird St.’ en ‘Friend’ zijn niet heel bijzonder, maar het blijven liedjes die goed in de sfeer van de plaat passen en daardoor zeker niet storend zijn. Temeer omdat ze worden afgewisseld met liedjes als ‘Lazy Days’ of het mooie slotnummer ‘Disguise’, een vrolijk liefdesliedje met een bijna kinderlijke tekst: “I wish I were a piano, you could tickle my keys”.

Hoogtepunt van de plaat is het nummer ‘Oh, Look What The Sun Did!’. Een prachtig liedje met een pakkende melodie en leuke tekst, waarin verschillende instrumenten aan bod komen. De plaat klinkt ongecompliceerd, relaxed en zonnig. Josh Rouse And The Long Vacations is wel een erg korte plaat (zo’n 25 minuten), maar dat mag de pret niet drukken, want op de ‘repeat’ stand kan de plaat prima een middag lang doorkabbelen, zonder dat dit gaat vervelen. Een aanrader!


Eerdere recensies van Josh Rouse:
- 13-10-2010: El Turista;
- 21-11-2008: The Best of the Rykodisk Years.
Recensent:Rients Kuik Artiest:Josh Rouse Label:Rough Trade Distribution
Chris Rea -  Santo Spirito Blues Project

Chris Rea - Santo Spirito Blues Chris Rea is het levende bewijs dat ernstige tegenslagen ook in nieuwe...

Sabrina Malheiros – Dreaming

Sabrina Malheiros - Dreaming De muziekstijl bossa nova heeft, buiten haar eigen Braziliaanse vasteland,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT